• Bustul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt din centul localităţii
  • Formaţia folclorică „Basarabencele”, cond. art. - Emilia Rusu
  • Răstignirea de la intersecţia străzilor Moldova ridicată spre lauda Sfintei Cuvioase Parascheva
  • RC „Ciorescu-Rugby” - campioni la Moscova, 28 iunie 2013
  • Puţinii veterani rămaşi în viaţă lîngă monumentul Eroului necunoscut în parcul din centrul localităţii, alături de primarul comunei Ciorescu – Ino Scripnic, 08.05.2014
  • Tăierea panglicii de la Inaugurarea complexului sportiv – FUTSAL ARENA FMF, 15.11.2014
  • Biserica „Sfînta Cuvioasa Parascheva” din comuna Ciorescu
  • Sfinţirea pietrei de temelie a unui sfînt locaş în satul Făureşti, 21 mai 2014;
  • Biserica "Sfîntul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul" din s. Făureşti

Mesaj de felicitare cu prilejul                            începutului Noului An Şcolar - 2017-2018

  

  1sep

Dragi elevi, profesori şi părinţi!

Şcoala este un cuib de înţelepciune, este o interesecţie în viaţă, este o familie de unde primim o educaţie şi învăţam multe informatii despre viaţă, societate şi lumea înconjuratoare.             Pentru elevi, şcoala este un izvor nesecat de informaţii, un izvor din care curge necontenit ştiinţă şi cultură şi educaţie. 
          
Dar ce este educaţia? 
           Nelson Mandela spunea: “Educaţia este cea mai puternică armă ce poate fi folosită pentru a schimba lumea”. Educaţia este poate cea mai mare avuţie a omului care îl învaţă să acumuleze şi să păstreze cele mai sfinte valori: Demnitatea, Devotamentul, Patriotismul, Respectul Cultura frumosului şi a Binelui.Viitorul trebuie să fie lecţia din care vom da examen la materia Viaţă.

   Atât în timpul școlii generale, cât și în timpul liceului copiii ar trebui învățați mult mai multe lucruri despre lumea în care trăiesc, despre cum funcționează ea, despre cum trebuie să te adaptezi la ea, despre cum trebuie să te comporți, despre ce drepturi ai, despre ce obligații ai etc.

Această pregătire a copiilor pentru lumea reală în care cu toții trăim ar trebui începută cât mai din timp, de către părinţi acasă, apoi dezvoltată la grădiniţă, clasa I şi tot aşa.

 

 Cu prilejul începutului noului an şcolar – 1 septembrie, adresez sincere felicitări tuturor acelor copii care păşesc pentru prima dată pragul în Ţara Cunoştinţelor.
Prima zi de şcoală este un început, care se asociază cu  primul sunet de clopoţel, primul profesor, primul ghiozdan şi foarte multe emoţii. Este o lume nouă, plina de tainele învăţăturii şi emoţii nedefinite.
Tuturor elevilor le urez un început de bun augur, sănătate, minte ageră, sete de carte şi numai note bune.
De asemenea, felicit şi părinţii cu acest eveniment important, dorindu-le multă răbdare, putere şi înţelepciune pentru a creşte şi educa personalităţi adevărate.

Profesorilor, desigur, le urez multă răbdare, inspiraţie la educarea şi instruirea tinerelor generaţii, optimism, creativitate şi cât mai multe peformanţe!

Succese mari tuturor celor ce trăiesc în Ţara Cunoştinţelor un an întreg!

Cu deosebită consideraţie, 

  Primarul Comunei Ciorescu, 

Ion Scripnic

 

                                                                                                                                              

 

 

Design şi programare de  " VIKWEB "

 
Fisierul contor.txt nu a fost gasit
Vizitatori - 1
Accesari - 1
Susup