• Bustul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt din centul localităţii
  • Formaţia folclorică „Basarabencele”, cond. art. - Emilia Rusu
  • Răstignirea de la intersecţia străzilor Moldova ridicată spre lauda Sfintei Cuvioase Parascheva
  • RC „Ciorescu-Rugby” - campioni la Moscova, 28 iunie 2013
  • Puţinii veterani rămaşi în viaţă lîngă monumentul Eroului necunoscut în parcul din centrul localităţii, alături de primarul comunei Ciorescu – Ino Scripnic, 08.05.2014
  • Tăierea panglicii de la Inaugurarea complexului sportiv – FUTSAL ARENA FMF, 15.11.2014
  • Biserica „Sfînta Cuvioasa Parascheva” din comuna Ciorescu
  • Sfinţirea pietrei de temelie a unui sfînt locaş în satul Făureşti, 21 mai 2014;
  • Biserica "Sfîntul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul" din s. Făureşti

Sfîntă ni-i casa cu focul ei veşnic din vatră,
Sfîntă ni-i casa cu pragul ei tare de piatră…

(Dumitru Matcovschi)

15mai-ziuafamiliei 

Un zîmbet de copil, un ciripit de rîndunici sub streaşina casei, un nuc bătrîn la poartă, o fîntînă ce scrîrţîie la o adiere de vînt, o potecuţă ce duce spre căsuţă – toate le poţi întîlni acasă, acolo unde îţi este familia. Oare acesta nu înseamnă familie?.. Şi totuşi familia nu e numai atît. Familia e mama, tata, bunelul, bunica, copiii, nepoţii dragostea şi respectul dintre ei.

Familia este mediul în care venim pe lume, ne dezvoltăm şi la rândul nostru ne formăm o altă familie. Este locul unde găsim înţelegere, linişte şi soluţii la problemele care ne frământă e locul unde trebuie să existe comunicare, respect şi iubire.

Ce poate fi mai frumos şi mai bun in viaţă decît o familie unită, trăind într-un colţ de lume numai cu bucuriile ei mici, aşa cum sunt ele. 

   „In această lume plină de greutăţi, famila este cea, care, prin întelegere, încredere, respect şi iubire reciprocă reuşeşte să le depăşească, ea fiind totodată unul dintre lucrurile de pe aceasta lume pentru care viaţa capătă un sens; un lucru pentru care merită să mori şi să trăieşti în acelaşi timp; un lucru minunat ce nu poate fi definit prin cuvinte; ceva plin de mister, ceva ce întruchipează binele, şi de asemenea modul şi locul în care copiii   îşi   regăsesc   atît   stăpînirea   de sine, cît şi încrederea şi respectul în propria persoana.”

Păstraţi, respectaţi şi octrotiţi mereu această comoară din inimile fiecăruia dintre noi, căci anume ea este sensul vieţii pe pămînt!
          Cu deosebit respect, primarul comunei Ciorescu, dl Ion scripnic
 

 

Design şi programare de  " VIKWEB "

 
Fisierul contor.txt nu a fost gasit
Vizitatori - 1
Accesari - 1
Susup