• Bustul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt din centul localităţii
  • Formaţia folclorică „Basarabencele”, cond. art. - Emilia Rusu
  • Răstignirea de la intersecţia străzilor Moldova ridicată spre lauda Sfintei Cuvioase Parascheva
  • RC „Ciorescu-Rugby” - campioni la Moscova, 28 iunie 2013
  • Puţinii veterani rămaşi în viaţă lîngă monumentul Eroului necunoscut în parcul din centrul localităţii, alături de primarul comunei Ciorescu – Ino Scripnic, 08.05.2014
  • Tăierea panglicii de la Inaugurarea complexului sportiv – FUTSAL ARENA FMF, 15.11.2014
  • Biserica „Sfînta Cuvioasa Parascheva” din comuna Ciorescu
  • Sfinţirea pietrei de temelie a unui sfînt locaş în satul Făureşti, 21 mai 2014;
  • Biserica "Sfîntul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul" din s. Făureşti

 Frumos e satul meu natal!

IMG 0132 Acesta a fost genericul concertului organizat cu prilejul aniversării a 104 ani a Hramului Bisericii „Sfînta Cuvioasa Parascheva”.

De cum s-au ivit zorii dimineţii totul prevestea o zi frumoasă pentru o aşa sărbătoare binecuvîntată de Bunul Dumnezeu.

Cu mici daruri în coşuri, femeile mai harnice se îndreptau spre Sfînta Biserică să aducă mulţumire Sfintei Cuvioase Parascheva, pentru grija ce ne-o poartă zi de zi.

Mai tîrziu, echipe de tineri din localitate, dar şi din localităţile învecinate, au început competiţiile sportive la minifotbal, la alergări, la baschet.

 Dar cele mai înflăcărate au fost luptele la cocoş şi berbec. Cîteva ore în şir, pînă s-a întunecat de-a binelea, s-au trîntit luptătorii pentru a cîştiga berbecul multrîvnit, ca în final, să se întîmple, ce rar se poate întîmpla – să cîştige prietenia.

                Sărbătoarea însă era în toi. Pe scena mare din centrul localităţii evoluau elevi şi tineri de la instituţiile de învăţămînt din localitate.

                La festivitatea de deschidere a sărbătorii au participat primarul comunei Ciorescu, dl Scripnic Ion, consilierii şi oaspeţi invitaţi: Valentin Guţan, primar de Cricova, Valentin Sîtnic, primar de Stăuceni, Isac Serafim, primar de Ghidighici, Zaporojan Angela, primar de Coloniţa, Ceauş Sergiu, Secretar adjunct al Guvernului Republicii Moldova.

               În luarea sa de cuvînt dl primar a menţionat faptul că prosperarea şi dezvoltarea localităţii este obiectivul primordial al APL, nemijlocit cu sprijinul şi acordul locuitorilor, asigurînd, totodată, că va face pentru binele acestei localităţi tot ce stă în puterile dumnealui.

               Deasemenea cu un mesaj de felicitare s-a adresat locuitorilor şi Cetăţeanul de Onoare al comunei Ciorescu, dl Pleşca Boris, cît şi primarul oraşului Cricova - dl Valentin Guţan.

                Surprizele s-au ţinut lanţ însă pe tot parcursul zilei. Spectatorii şi oaspeţii aşteptau cu nerăbdare mai întîi tombola, cu speranţa că le va surîde norocul. Apoi fanii vedetelor autohtone Carolina Prepeliţă, Ion Suruceanu şi Adriana Ochişanu tot întrebau cînd vor sosi, căci ardeau de nerăbdare fie să ia un autograf, fie să stea cît mai aproape de scenă ca să-i admire din plin.

Dar cel mai mult oaspeţii au rămas suprinşi de focurile de artificii lansate seara tîrziu, chiar şi cei ce sărbătoreau în familie au ieşit afară ca să facă poze sau să le înregstreze.

                 Să dea Domnul să ajungem şi la multe alte aniversări atît de frumoase!

 

Să ne trăieşti mulţi ani, satule drag, Ciorescu!

 

Vezi galeri foto

 

 

Design şi programare de  " VIKWEB "

 
Fisierul contor.txt nu a fost gasit
Vizitatori - 1
Accesari - 1
Susup