• Bustul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt din centul localităţii
  • Formaţia folclorică „Basarabencele”, cond. art. - Emilia Rusu
  • Răstignirea de la intersecţia străzilor Moldova ridicată spre lauda Sfintei Cuvioase Parascheva
  • RC „Ciorescu-Rugby” - campioni la Moscova, 28 iunie 2013
  • Puţinii veterani rămaşi în viaţă lîngă monumentul Eroului necunoscut în parcul din centrul localităţii, alături de primarul comunei Ciorescu – Ino Scripnic, 08.05.2014
  • Tăierea panglicii de la Inaugurarea complexului sportiv – FUTSAL ARENA FMF, 15.11.2014
  • Biserica „Sfînta Cuvioasa Parascheva” din comuna Ciorescu
  • Sfinţirea pietrei de temelie a unui sfînt locaş în satul Făureşti, 21 mai 2014;
  • Biserica "Sfîntul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul" din s. Făureşti

11

IMG 3651

1-iunie-2017

COPILUL este o binecuvântare a Domnului pentru ca Viaţa în familie să fie mai fericită şi mai plină de sens, pe când copilăria este şi o bucurie nesfârşită a vieţii. Şi doar în familie copilul se simte cu adevărat fericit.

FAMILIA pentru fiecare dintre noi înseamnă casa părintească, mama, tata, sora, fratele, bunelul şi bunica aşezaţi în jurul mesei, este pacea, bucuria şi armonia din sufletul fiecăruia. Oare nu la acesta viseză orice copil, orice părinte? 

1 Iunie este cel mai bun prilej de a sărbători copilăria şi copiii, de a le oferi iubirea şi surprizele noastre.

Şi tocmai pentru a se simţi cu adevărat fericiţi, an de an primăria comunei Ciorescu, în frunte cu pimarul comunei Ciorescu, se străduie ca sărbătoarea cea mai colorată Ziua Internaţională a Copilului să fie organizată atât pentru părinţi, cât şi pentru copii, la cel mai înalt nivel.

 Aşa că şi de această dată nu au dat greş. Şi ziua a fost una deosebit de colorată încă de dimineaţă, când fiecare copilaş era întâlnit la sărbătoare cu un balon în mână.Chiar de dimineaţă micuţii au fost invitaţi de către 2 clovni la circul cu magie şi animăluţe dresate. În cadrul programului de circ au fost implicaţi şi copiii şi maturii. Dar de cum circul finisase toţi copiii s-au îmbulzit la topogane. Şi pentru că ziua era atât de călduroasă în curând a venit îngheţata rece şi gustoasă. Anul acesta am avut îngheţată îndeajuns, căci SA „JLC” s-a oferit să ne fie sponsor pentru copiii din satele Goian şi Făureşti, astfel că s-au îndulcit toţi cei prezenţi la sărbătoare: şi mama, şi tata, şi bunelul şi bunica.

   IMG 3932       IMG 3948

Şi după îngheţată a început imediat un concurs care a devenit tradiţie în localitate şi anume concursul „La start cu toată familia”, unde au participat familii din satele Goian, Ciorescu şi Făureşti. În paralel cu acest concurs pe scena din centrul localităţii au evoluat într-un concert de ziua lor - tinerii talentaţi de la instituţiile de învăţământ din localitate.

IMG 3881      IMG 4028    

Fiind invitat în scenă pentru a ţine un mesaj de felicitare cu prilejul acestei frumoase sărbători, primarul comunei Ciorescu, dl Ion Scripnic, în primul rând a mulţumit părinţilor care ştiu să crească asemenea copii talentaţi şi minunaţi precum sunt la noi în localitate; de asemenea dumnealui a menţionat că fericirea copilului depinde de părinte mai întâi de toate.

Aşa că părinţii să fie atenţi în creşterea şi educarea copiilor să fie mai mult timp împeună, iar cât priveşte dumnealui, oricând va fi nevoie, le va acorda sprijinul său, căci ei sunt viitorul localităţii noastre şi al neamului. De asemenea va ţine cont ca instituţiile din localitate să funcţioneze în mod normal, ca elevii şi copiii să studieze în condiţii adecvate standardelor naţionale şi să-şi petreacă timpul liber cât mai eficient.IMG 4017

Toate familiile participante la concurs s-au ales cu diplome, dulciuri şi premii băneşti. Astfel pe locul I s-a plasat familia Bondar, pe locul al II-le familiile Cotorobai şi Cheltuială şi pe locul al III-lea familiile – Corcimari, Foiu şi Ciocanu. Însă întrecerile date nu au fost ultimele competiţii din această zi. În primul rând competiţiile sportive au început mult mai devreme pe stadionul Liceului Teoretic „N. Bălcescu” unde a fost dat startul al alergări 60 m şi la ciclism, mai târziu au avut loc competiţii la minifotbal pe stadionul din centrul localităţii, iar sărbătoarea a culminat cu trânta la iepure şi cocoş. Cu lacrimi şi cu sânge au luptat micii luptători pentru a demonstra curajul şi bărbăţia lor.

Familia înseamnă comunicare, prezenţă, respect, înţelegere. Familia înseamnă să fim împreună la bine şi la rău. Să ne iubim unii pe alţii, să ne respectăm, să ne ascultăm şi să ne ajutăm şi să ne iertăm aşa precum ne-a dat Dumnezeu.

  IMG 4140  IMG 4127

Să aveţi grijă de familiile Dumneavoastră, dragi locuitoi şi să nu uităm că copilul are mai întâi nevoie de părinte, apoi de celelalte.

                                    Să ne trăiţi mulţi ani stimate familii şi dragi copilaşi!

Cu deosebită consideraţie,
primarul comunei Ciorescu,
dl Ion Scripnic
 

 

Design şi programare de  " VIKWEB "

 
Fisierul contor.txt nu a fost gasit
Vizitatori - 1
Accesari - 1
Susup