• Bustul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt din centul localităţii
  • Formaţia folclorică „Basarabencele”, cond. art. - Emilia Rusu
  • Răstignirea de la intersecţia străzilor Moldova ridicată spre lauda Sfintei Cuvioase Parascheva
  • RC „Ciorescu-Rugby” - campioni la Moscova, 28 iunie 2013
  • Puţinii veterani rămaşi în viaţă lîngă monumentul Eroului necunoscut în parcul din centrul localităţii, alături de primarul comunei Ciorescu – Ino Scripnic, 08.05.2014
  • Tăierea panglicii de la Inaugurarea complexului sportiv – FUTSAL ARENA FMF, 15.11.2014
  • Biserica „Sfînta Cuvioasa Parascheva” din comuna Ciorescu
  • Sfinţirea pietrei de temelie a unui sfînt locaş în satul Făureşti, 21 mai 2014;
  • Biserica "Sfîntul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul" din s. Făureşti

DE DRAGUL TĂU, FEMEIE!

 

“Când spui mamă, spui un univers! Când spui femeie, spui viaţă! Când spui soţie, spui speranţă! Ea, femeia, mama, soţia, umple totul: casa, lucrarea, bucuria, fericirea, văzduhul, cerul!”

Înalt Preasfinţitul Calinic


           Femeia este primăvara vieţii, este anotimpul care reuşeşte să topească într-o singură culoare toate nuanţele celor patru vârste. Există ca să dea naştere şi să facă să renască viaţa, să şteargă lacrimile copiilor, să aline suferinţa şi durerile bătrânilor, să iubească şi să muncească peste puterile ei.

           În fiecare an Ziua Internaţională a Femeii întreaga lume sărbătoreşte cât mai inedit, numai ca să o impresioneze pe Ea - Femeia, Sora, Soţia, Mama. Şi la noi, în ţară, pe lângă Festivalul “Mărţişor” , care se desfăşoară în capitală, fiecare localitate a Moldovei organizează o sărbătoare a sa pentru scumpele şi sfintele Mame şi Femei.

1

           Comuna Ciorescu este poate unica localitate din ţară unde acest eveniment a luat amploare şi de ani de zile s-a transformat în Festival. Un Festival unde se implică toate instituţiile subordinate primăriei, dar la care participă şi artişti - invitaţi din alte localităţi.

          În acest context e necesar de menţionat că la data de 06 martie 2017 în sala festivă a Liceului Teoretic “N. Bălcescu” a avut loc Festivalul “Mărţişor-2017”, unde au participat elevi de la instituţiile de învăţământ din localitate: Instituţia preşcolară nr.220, Gimnaziul nr.45, Liceul Teoretic “N. Bălcescu” şi Şcoala de Arte, dar au evoluat şi oaspeţi invitaţi de onoare, precum:

-         Ansamblul etno-folcloric al Liceului Teoretic “M. Sadoveanu” – “Moştenitorii”, conducător artistic, dl Valeriu Chiper, care au prezentat un program vast de cântece, dansuri şi tradiţii din foclorul naţional cu ocazia sosirii primăverii;

2 

-         Ansamblul folcloric al Liceului Teoretic din s. Grătieşti “Mugureii”, conducător artistic, dna Elena Istrati;

-         Ansamblul etno-folcloric al Liceului Teoretic din s. Grătieşti “Ilincuţa”, conducător artistic, folclorist, dna Maria Ţărnă.

A fost un festival impresionant şi plin de inspiraţie prin evaluarea tinerilor talente atât de la noi din localitate, cât şi a oaspeţilor-invitaţi.

3 

Nu putem să nu vorbim aici şi despre concertele consacrate femeilor organizate de Casa de Cultură din satul Goian şi casa de Cultură din satul Făureşti la data de 04-05 martie 2017. Pe lângă tradiţionala floare, femeile au mai primit un dar minunat, un concert de suflet.

     4   5

            Totuşi să nu uităm că a sărbători femeile înseamnă, înainte de toate, a le dărui stima, respectul şi demnitatea pe care le merită, în fiecare zi, pentru a putea fi ele însele cele mai frumoase flori în buchetul vieţii.

Să ne fiţi mereu alături, scumpele noastre!

 

 

Design şi programare de  " VIKWEB "

 
Fisierul contor.txt nu a fost gasit
Vizitatori - 1
Accesari - 1
Susup