• Bustul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt din centul localităţii
  • Formaţia folclorică „Basarabencele”, cond. art. - Emilia Rusu
  • Răstignirea de la intersecţia străzilor Moldova ridicată spre lauda Sfintei Cuvioase Parascheva
  • RC „Ciorescu-Rugby” - campioni la Moscova, 28 iunie 2013
  • Puţinii veterani rămaşi în viaţă lîngă monumentul Eroului necunoscut în parcul din centrul localităţii, alături de primarul comunei Ciorescu – Ino Scripnic, 08.05.2014
  • Tăierea panglicii de la Inaugurarea complexului sportiv – FUTSAL ARENA FMF, 15.11.2014
  • Biserica „Sfînta Cuvioasa Parascheva” din comuna Ciorescu
  • Sfinţirea pietrei de temelie a unui sfînt locaş în satul Făureşti, 21 mai 2014;
  • Biserica "Sfîntul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul" din s. Făureşti

Hramul bisericii

“Adormirea Maicii Domnului”din satul Goian – Hramul localităţii

         Cu prilejul acestei sfinte sărbători ca şi în orice localitate s-a oficiat mai întîi slujba divină la biserică, după care, spre seară, sătenii au ieşit cu oaspeţii sosiţi la hram la hora satului. Sărbătoarea a început cu deschiderea oficială, inaugurată de către primarul comunei Ciorescu, dl Ion Scripnic, însoţit de consilierii Consiliului Comunal.

      14       19

  Dumnealui a mulţumit mai întîi Bunului Dumnezeu şi Maicii Domnului că ne-a binecuvîntat cu acest dar divin să avem un hram, al uneea dintre cele trei biserici, dedicat anume Sfintei Marii.  Cu prilejul acestei Sfinte Sărbători dl primar a adus sincere felicitări tuturor locuitorilor, urîndu-le bunăstare, pace, armonie în familie, speranţă, iar credinţa din suflete să nu le dispară niciodată. De asemenea i-a asigurat că va face tot ce-I va sta în puteri ca locuitorii să o ducă mai bine. Sărbătoarea a continuat cu un concert al tinerilor localitate pe scena special amenajată pentru sărbătoare.

          21

         După prima parte a sărbătorii s-a dat start competiţiilor sportive care au fost destul de aprige atît la trînta la cocoş, cît şi la iepure şi la berbec. Ridicarea greutăţii a fost o probă care a dat curaj mai multor participanţi, dar învigător desigur că a devenit unul singur.

         IMG 0167

         Şi chiar dacă era întuneric, gospodarii şi gospodinele petrecăreţi s-au întrecut la tragerea otgonului şi aici s-a văzut dibăcia lor.

     IMG 0155   IMG 0218 2

         Tinerii au jucat şi minifotbal pe noul stadion inaugurat anul trecut, numai ca să cîştinge mingea multaşteptată. Însă surprizele serii pentru goieneni au avut loc în continuare. Cînd în scenă s-a urcat artista emerită a poporului – Valentina Cojocaru.

    IMG 0217    IMG 0186

         Cu cîtă admiraţie, mulţumire şi bucurie au întîmpinat-o locuitorii! Şi au dansat şi au glumit pînă cînd o altă surpziză nemaiîntîlnită în satul Goian au fost lansarea focurilor de artificii. Hora satului a continuat însă hăt pînă după miezul nopţii. Atît tinerii, cît şi bătrînii au rămas încîntaţi de sărbătoarea organizată, încît nu le venea a crede că toate acestea se întîmplă în satul lor, mulţumind bucuroşi domnului primar pentru sărbătoarea organizată.

IMG 0211

                                      

 

 

Design şi programare de  " VIKWEB "

 
Fisierul contor.txt nu a fost gasit
Vizitatori - 1
Accesari - 1
Susup