• Bustul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt din centul localităţii
  • Formaţia folclorică „Basarabencele”, cond. art. - Emilia Rusu
  • Răstignirea de la intersecţia străzilor Moldova ridicată spre lauda Sfintei Cuvioase Parascheva
  • RC „Ciorescu-Rugby” - campioni la Moscova, 28 iunie 2013
  • Puţinii veterani rămaşi în viaţă lîngă monumentul Eroului necunoscut în parcul din centrul localităţii, alături de primarul comunei Ciorescu – Ino Scripnic, 08.05.2014
  • Tăierea panglicii de la Inaugurarea complexului sportiv – FUTSAL ARENA FMF, 15.11.2014
  • Biserica „Sfînta Cuvioasa Parascheva” din comuna Ciorescu
  • Sfinţirea pietrei de temelie a unui sfînt locaş în satul Făureşti, 21 mai 2014;
  • Biserica "Sfîntul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul" din s. Făureşti

Eveniment consacrat celor
       25 de ani
de la proclamarea
       Indepndenţei Republicii Moldova

 

Patriotismul nu este numai iubirea pământului în care te-ai născut ci, mai ales, iubirea trecutului, fără de care nu există iubire de ţară.

Mihai Eminescu

                    

 1  4

Vineri, 26 august 2016, în scuarul Şcolii de Arte al comunei Ciorescu s-a desfăşurat evenimentul consacrat aniversării a 25 ani de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova. La eveniment au fost prezenţi consilierii Consiliului Comunal Ciorescu, primarul comunei Ciorescu, directorii tuturor instituţiilor din localitate, Unitatea militară nr. 1006, oaspeţi, invitaţi şi locuitori ai comunei Ciorescu.

Programul sărbătorii a fost totalmente axat pe transmiterea sentimentului de mîndrie şi patriotism, devotament, prin mesajul abordat de simbolurile şi piesele muzicale din cadrul concertului.

 

   9  IMG 0058

După onorarea simbolicii de stat, în deschiderea sărbătorii, au luat cuvînt primarul comunei Ciorescu, dl Ion Scripnic, consilierul consiliului local şi director al IP Liceul Teoretic „N. Bălcescu”, dl Nicolae Bragari şi parohul bisericii „Sfînta Cuvioasa Parascheva” – Vasile Stamati. Fiecare dintre ei a menţionat ideea că Patria pentru o ţară este totul, este însăşi ţara care trebuie apărată pentru dăinuirea neamului şi viitorului ei.

Drept simbol al păcii şi pentru a onora cei 25 de ani de independenţă, în semn de recunoştinţă, pentru cei care au luptat şi au apărat hotarelele acestei mici, dar puternice ţări – Moldova, elevii clasei întîi de la Liceul Teoretic „N. Bălcescu” au lansat în zbor 25 de porumbei asemeni celor 25 de ani de independenţă, după care toţi oficialii s-au deplasat la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt din localitate pentru a depune florile recunoştinţei.

Concertul a continuat cu evoluarea în scenă a celor mai talentaţi tineri din localitate, iar surpriza cea mare a spectatorilor a fost întîlnirea cu cel care în vremuri de durere, de război, nu i-a fost frică să-şi apere neamul cu ce-a fost pe potriva Dumnealui, cu cîntecul. Este vorba de interpretul de muzică uşoară – Maestrul în Artă – Gheorghe Ţopa. Marele interpret, a mai reamintit spectatorilor, prin piesele sale patriotice spiritul de sacrificiu, de eroism şi patriotism care a fost cu 25 de ani în urmă, cînd Moldova a devenit o ţară independentă.                Manifestarea a culminat cu focuri de artificii şi cu lansarea a 25 de lampioane în culorile tricolorului. Oaspeţii, spectatorii prezenţi la sărbătoare au fost atît de surprinşi, încît nu le venea a crede că sărbătoarea a luat sfîrşit.

IMG 0050  IMG 0054

La mulţi ani, scumpă ţară –

MOLDOVA!

 

                  

 

 

Design şi programare de  " VIKWEB "

 
Fisierul contor.txt nu a fost gasit
Vizitatori - 1
Accesari - 1
Susup