• Bustul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt din centul localităţii
  • Formaţia folclorică „Basarabencele”, cond. art. - Emilia Rusu
  • Răstignirea de la intersecţia străzilor Moldova ridicată spre lauda Sfintei Cuvioase Parascheva
  • RC „Ciorescu-Rugby” - campioni la Moscova, 28 iunie 2013
  • Puţinii veterani rămaşi în viaţă lîngă monumentul Eroului necunoscut în parcul din centrul localităţii, alături de primarul comunei Ciorescu – Ino Scripnic, 08.05.2014
  • Tăierea panglicii de la Inaugurarea complexului sportiv – FUTSAL ARENA FMF, 15.11.2014
  • Biserica „Sfînta Cuvioasa Parascheva” din comuna Ciorescu
  • Sfinţirea pietrei de temelie a unui sfînt locaş în satul Făureşti, 21 mai 2014;
  • Biserica "Sfîntul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul" din s. Făureşti

Romanţa - o adevărată sărbătoare a sufletului

 

“Este o mare onoare pentru noi de a cinsti şi de a iubi romanţa”
Mihai Munteanu

1 De cîţiva ani, în comuna Ciorescu înfloreşte o frumoasă floare - „Crizantema Albă”.
În fiecare an, la sfîrşitul lunii ianuarie, în cadrul Şcolii de Arte a comunei Ciorescu se desfăşoară un frumos Festival – Festivalul de romanţă “Crizantema Albă”, anul acesta, fiind deja la aVI-a ediţie.
       Romanţa, o frumoasă parte a culturii noastre, este aşteptată de noi toţi. Ea vine să ne aline sufletele zbuciumate, ne cîntă tristeţea, bucuria, dragostea… Ne regăsim în fiecare romanţă.

 

2 

V-aţi întrebat vreodată prin ce ne deosebim noi românii de alte popoare?...   
  Se pare că suntem infinit mai  sensibili decât toate popoarele lumii şi că nu putem păstra în noi ceea ce simţim în anumite momente ale vieţii. Trebuie să povestim întregii lumi, despre fericirea sau nefericirea noastră. Şi aceasta o facem prin muzică, prin romanţă.

Festivalul “Crizantema albă” s-a desfăşurat, ca de obicei, în două acte. În Partea I au evoluat mai mult copiii Şcolii de Arte, iar în partea a II, profesorii şi invitaţii de onoare ai serii. A fost foarte îmbucurător faptul că micii interpreţi au pătruns în sensul romanţelor şi au avut un sprijin şi un model în faţa lor, pe scumpii profesori.

Programul Festivalului a fost atît de captivant şi variat, încît nici nu s-a observat cînd au trecut cele 2 ore. Marea supriză a serii a fost pe bune una incomparabilă.                                                                                             Festivalul s-a încheiat cu un recital susţinut de către Natalia Tanasiiciuc, interpretă de canto academic din RM, deţinătoarea a mai multor premii naţionale şi internaţionale, care a cucerit publicul cu vocea şi sensibilitatea sa şi a atins cele mai fragile coarde ale sufletului.         3

Desigur, toţi interpreţii au fost aplaudaţi furtunos, pentru prestaţia lor scenică, dar simbolul Festivalului - o crizantemă albă în plină iarnă, a fost un dar neasemuit pentru ei.

 4 5

Mulţumim mult participanţilor şi organizatorilor pentru promovarea muzicale ale tezaurului nostru cultural.

 

 

Design şi programare de  " VIKWEB "

 
Fisierul contor.txt nu a fost gasit
Vizitatori - 1
Accesari - 1
Susup