• Bustul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt din centul localităţii
 • Formaţia folclorică „Basarabencele”, cond. art. - Emilia Rusu
 • Răstignirea de la intersecţia străzilor Moldova ridicată spre lauda Sfintei Cuvioase Parascheva
 • RC „Ciorescu-Rugby” - campioni la Moscova, 28 iunie 2013
 • Puţinii veterani rămaşi în viaţă lîngă monumentul Eroului necunoscut în parcul din centrul localităţii, alături de primarul comunei Ciorescu – Ino Scripnic, 08.05.2014
 • Tăierea panglicii de la Inaugurarea complexului sportiv – FUTSAL ARENA FMF, 15.11.2014
 • Biserica „Sfînta Cuvioasa Parascheva” din comuna Ciorescu
 • Sfinţirea pietrei de temelie a unui sfînt locaş în satul Făureşti, 21 mai 2014;
 • Biserica "Sfîntul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul" din s. Făureşti
IMG 1169

ZIUA FAMILIEI – ZIUA SPORTIVULUI

 Duminică, 17 mai 2015, în teritoriul comunei Ciorescu s-au organizat un şir de activităţi cultural-sportive consacrate sărbătorilor Ziua Internaţională a Familiei şi Ziua Sportivului.

În cadrul programului sportiv-distractiv au fost antrenaţi atît maturii, cît şi copiii. Pentru început elevii Şcolii de Arte au prezentat un mic concert cu genericul „ Aici e ţara mea, aici e familia mea”.

 

Din numele APL un mesaj de felicitare pentru toate familiile din localitate cu ocazia Zilei Internaţionale a Familiei, a adresat primarul interimar al comunei Ciorescu, dna Josan Nadejda, menţionînd că o familie durabilă se menţine doar pe respect, înţelegere şi dragoste.

După micul concert s-a dat startul concursului „O familie sportivă”. Aici, prin diverse probe distractive şi sportive, s-au selectat care dintre familii au fost mai ingenioase.

În rezultatul probelor pe locul I s-a plasat familia Bruma din str. Minerilor, pe locul II – familia Grosu din str. Moldova nr. 16, pe locul al III-lea – familia Zaporojan din str. Moldova nr. 8 şi pe locul a IV-lea – familia Litvinenco din str. Mateevici.

Toate familiile au fost premiate cu premii băneşti, diplome, dulciuri şi apă.

Paralel cu acest concurs, pe stadionul de minifotbal din centrul localităţii se disputau competiţiile sportive la minifotbal între copii, iar în sala sportivă a Liceului Teoretic „N. Bălcescu” aveau loc competiţii la baschet feminin.

Pentru prima dată s-a dat startul unei noi competiţii sportive - joc de dame în aer liber, la care au participat mai multţi amatori, atît copii, cît şi maturi.

Punctul culminant al sărbătorii a fost trînta la cocoşi şi berbec. Luptele dintre jucători s-au dat pe stadionul de minifotbal din localitate. Pentru a cîştiga măcar unul dintre cei 3 cocoşi s-au înscris foarte mulţi, dar au cîştigat doar cei mai aprigi.

Astfel la cele 3 categorii de vîrstă cîştigătorii s-au dovedit a fi:

 1. 1.Falicovschi Vadim
 2. 2.Creţu Igor
 3. 3.Scripnic Octavian

IMG 1265IMG 1273 

                    

 IMG 1007IMG 1169

O luptă crîncenă s-a dat pentru berbec. Toţi spectatorii rămîneau cu respiraţia tăiată cînd iată-iată vom aflaIMG 1309 cîştigătorul. Dar o luptă adevărată între bărbaţi voinici nu se termină atît de repede. În cele din urmă cel mai puternic s-a devedit a fi – Cernat Vladimir,
cîştigînd berbecul de la un luptător mai în vîrstă ca el.

A fost o zi nemaipomenită pentru toţi cei care au participat în cadrul sărbătorii, dar şi pentru cei care au fost suporterii mai multor sportivi.

               Pentru organizarea reuşită a sărbătorii aducem sincere mulţumiri sponsorilor sărbătorii: SRL „Pasărea Argintie”, director dl Scutaru Mihai, SRL „Serlin-Com”, director dl Ilie Brîncă – sponsorizează toate sărbătorile cu apă dulce, plată, minerală; dl Scripnic Ion – candidat la funcţia de primar al comunei Ciorescu, sponsorul competiţiei sportive trînta la berbec.

 

Ţinem să felicităm încă o dată toate familiile din localitate, urîndu-le bunăstare, încredere, bucurii şi dragoste.

 

 Cu respect, Administraţia Publică Locală

 

 

Design şi programare de  " VIKWEB "

 
Fisierul contor.txt nu a fost gasit
Vizitatori - 1
Accesari - 1
Susup