• Bustul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt din centul localităţii
  • Formaţia folclorică „Basarabencele”, cond. art. - Emilia Rusu
  • Răstignirea de la intersecţia străzilor Moldova ridicată spre lauda Sfintei Cuvioase Parascheva
  • RC „Ciorescu-Rugby” - campioni la Moscova, 28 iunie 2013
  • Puţinii veterani rămaşi în viaţă lîngă monumentul Eroului necunoscut în parcul din centrul localităţii, alături de primarul comunei Ciorescu – Ino Scripnic, 08.05.2014
  • Tăierea panglicii de la Inaugurarea complexului sportiv – FUTSAL ARENA FMF, 15.11.2014
  • Biserica „Sfînta Cuvioasa Parascheva” din comuna Ciorescu
  • Sfinţirea pietrei de temelie a unui sfînt locaş în satul Făureşti, 21 mai 2014;
  • Biserica "Sfîntul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul" din s. Făureşti

Prima slujbă în Biserica

„Sfîntul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul”

IMG 1361

 Joi, 21 mai 2015, cînd toată creştinătatea a sărbătorit Înălţarea Domnului, dar şi pe Sfîntul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul, în biserica din satul Fureşti, care, numai cu exact un an în urmă s-a pus piatra de temelie, anul acesta s-a oficiat prima slujbă religioasă în altar.

Creştinii cu lacrimi în ochi mulţumeau Domnului că s-au învrednicit de una dintre multele Minuni ale Domnului de a avea şi ei o bisericuţă.
IMG 0075IMG 0047

              Sluba a fost oficiată de către parohul bisericii „Sfînta Cuvioasa Parascheva” din satul Ciorescu – părintele Vasile Stamati şi de către părintele Vasile Trofim, parohul bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din satul Goian.

Pentru prima dată în sfînta bisericuţa s-a făcut Sfînta Împărtăşanie.

După Sfînta Liturghie, părintele Vasile Stamati a ţinut o predică creştinilor prezenţi la Sfînta Sărbătoare, care a atenţionat asupra acestei zile de bun-augur, binecuvîntate de Domnul, de a oficia această măreaţă slujbă, îndrumîndu-i spre credinţă, spre fapte bune şi smerenie. Totodată dumnealui a ţinut să menţioneze că această bisericuţă poatea mai avea mult de aşteptat, pînă apărea acolo sus, pe muchia dealului, dacă nu era să se fi găsit omul potrivit la locul potrivit. Dar Domnul a auzit rugăminţile făureştenilor şi din iniţiativa primarului comunei Ciorescu – dl Ion Scripnic, băştinaş şi el al satului Făureşti, s-a înălţat o frumoasă şi strălucitoare bisericuţa, de mai mare dragul. Părintele Vasile Stamati a mulţumit domnului Ion Scripnic şi l-a binecuvîntat.

         Ctitorul bisericuţei, Ion Scripnic, foarte emoţionat în luarea sa de cuvînt, a mulţumit tuturor pentru sprijinul acordat atît material, cît şi moral, la ridicarea sfîntului locaş, adăugînd că adevărata credinţă a omului se află în faptele lui. Şi în timpul apropiat, a mai menţionat dumnealui, vom afla cînd se va face sfinţirea acestui multaşteptat locaş.

Ulterior în curtea bisericiis-a oficiat un Te-deum pentru sănătatea şi mântuirea credincioşilor dreptmăritori. Iar cei care aveau rude înmormîntate acolo în cimitir, s-au dus să-şi împărtăşească marea bucurie cu ei.

 

Hristos s-a Înălţat!!!

Aşa să ne ajute Dumnezeu

numai la fapte bune demne de lauda lui Dumnezeu!

shadow

 

 

Design şi programare de  " VIKWEB "

 
Fisierul contor.txt nu a fost gasit
Vizitatori - 1
Accesari - 1
Susup