• Bustul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt din centul localităţii
  • Formaţia folclorică „Basarabencele”, cond. art. - Emilia Rusu
  • Răstignirea de la intersecţia străzilor Moldova ridicată spre lauda Sfintei Cuvioase Parascheva
  • RC „Ciorescu-Rugby” - campioni la Moscova, 28 iunie 2013
  • Puţinii veterani rămaşi în viaţă lîngă monumentul Eroului necunoscut în parcul din centrul localităţii, alături de primarul comunei Ciorescu – Ino Scripnic, 08.05.2014
  • Tăierea panglicii de la Inaugurarea complexului sportiv – FUTSAL ARENA FMF, 15.11.2014
  • Biserica „Sfînta Cuvioasa Parascheva” din comuna Ciorescu
  • Sfinţirea pietrei de temelie a unui sfînt locaş în satul Făureşti, 21 mai 2014;
  • Biserica "Sfîntul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul" din s. Făureşti

            "Nimic nu este mai puternic decât Biserica. Nimic nu se ridică la valoarea Bisericii. Biserica este mai înaltă decât cerul, mai întinsă decât pământul, mai luminoasă decât cerul, mai luminoasă decât soarele. Câți nu au luptat cu ea și nu au reușit să o biruiască? Toți cei care au luptat împotriva ei au fost dați pierzaniei, pe când Biserica a urcat la cer. "

Sfântul Ioan Gură de Aur

347 – 407

         sf-inst
   Ziua de 31 martie 2015 s-a înscris în istoria localităţii ca un eveniment deosebit atît pentru făureşteni, cît şi pentru întreaga creştinătate a Moldovei, căci anume în această zi s-a împlinit dorinţa de sute de ani a băştinaşilor de a avea şi ei o bisericuţă, cît de mică. Momentul sfinţirii şi instalării Sfintei Cruci pe turla bisericii a însemnat o zi de bucurie pentru creştinii din satul Făureşti.    

   Sfânta Cruce este prezentă pretutindeni în viaţa credincioşilor: la răspântiile drumurilor, în locurile unde s-au întâmplat evenimente deosebite, pe casele şi în casele credincioşilor, la gâtul creştinilor, pe turlele bisericilor, ca apărătoare împotriva ispitei şi lucrării celui rău, şi la căpătâiul celor adormiţi, străjuindu-le mormintele, ca simbol şi dovadă a credinţei lor în nădejdea învierii şi a vieţii veşnice. 

     Slujba sfinţirii a fost săvârşită de către parohul bisericii “Sfînta Cuvioasa Parascheva”, Vasile Stamati, însoţit încă de un mic sobor de preoţi. Creştinii prezenţi la sărbătoare dată, căci cu adevărat a fost o sărbătoare a bucuriei sufletului şi a binecuvîntării cereşti, au trăit momente de apropiere cerească, văzînd  Sfînta Cruce instalată pe bisericuţa din vîrful dealului.“Vom avea şi noi bisericuţă…”, murmurau creştinii, făcîndu-şi smeriţi semnul crucii.
IMG 7938

      Primarul comunei Ciorescu, dl Ion Scripnic, băştinaş şi el din satul Făureşti, cel care a străruie în credinţă către Domnul prin faptele sale, căci datorită spiritului organizatoric al dumnealui, visul cel mare al louitorilor s-a împlinit în sfîrşit, a mulţumit pentru jertfa lor, tuturor celor ce au contribuit la construcţia bisericii până la acest moment, care au donat bani şi materiale pentru construcţie, au contribuit cu o mînă de ajutor la ridicarea acestui sfînt locaş, rugînd totodată susţinerea pînă la sfîrşit, pînă la deschiderea propriu-zisă a uşilor altarului, pînă la înveşmîntarea bisericii în straie cereşti, cu binecuvîntarea Domnului, pînă la Sfinţirea ei.

Dumnezeu să ne binecuvînteze şi să ne ajute în toate!

 

 

 Galerie foto....

 

 

Design şi programare de  " VIKWEB "

 
Fisierul contor.txt nu a fost gasit
Vizitatori - 1
Accesari - 1
Susup