• Bustul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt din centul localităţii
  • Formaţia folclorică „Basarabencele”, cond. art. - Emilia Rusu
  • Răstignirea de la intersecţia străzilor Moldova ridicată spre lauda Sfintei Cuvioase Parascheva
  • RC „Ciorescu-Rugby” - campioni la Moscova, 28 iunie 2013
  • Puţinii veterani rămaşi în viaţă lîngă monumentul Eroului necunoscut în parcul din centrul localităţii, alături de primarul comunei Ciorescu – Ino Scripnic, 08.05.2014
  • Tăierea panglicii de la Inaugurarea complexului sportiv – FUTSAL ARENA FMF, 15.11.2014
  • Biserica „Sfînta Cuvioasa Parascheva” din comuna Ciorescu
  • Sfinţirea pietrei de temelie a unui sfînt locaş în satul Făureşti, 21 mai 2014;
  • Biserica "Sfîntul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul" din s. Făureşti

image-24-02-14-09-23Campionatul Regional la Taekwondo consacrat aniversării a 25 ani de la Retragerea trupelor sovietice din Afganistan

         La data de 23 februarie 2014, cu suportul primăriei comunei Ciorescu şi a Federaţiei de Lupte Marţiale a RM, în sala sportivă a gimnaziului nr. 45 s-a disputat Campionatul Regional la taekwondo organizat cu ocazia aniversării a 25 de ani de la Retragerea trupelor sovietice din Afganistan. În cadrul campionatului au participat 46 de tineri jucători din 16 localităţi ale ţării. Veteranii comunei Ciorescu, participanţi la conflictul militar din Afganistan au fost inivtaţi să asiste la sărbătoare, în semn de respect şi mulţumire.

      După intonarea Imnului de stat şi arborarea drapelului RM, în luarea sa de cuvînt la deschiderea Campionatului, primarul comunei Ciorescu, dl Ivan Scripnic, a solicitat un minut de reculegere în memoria celor căzuţi în luptele de la Afganistan. De asemenea dumnealui le-a mulţumit veteranilor pentru faptul că au dat dovadă de eroism, devotament şi că sunt un model de bărbăţiei şi curaj pentru tînăra generaţie.

         Preşedintele Federaţiei de Lupte Marţiale, dl Nicolae Pascaru, i-a felicitat şi dumnealui pe veterani, înmînîndu-le cîte o icoană cu chipul Sfîntului Ştefan cel Mare şi Sfînt. Campionatul a fost unul aprig şi foarte captivant, fiindcă la lupte au participat de la cei mai mici pînă la tineri de după 20 de ani. În aceste multe dueluri s-au antrenat 2 echipe mari: echipa Ciorescu cu 22 de jucători şi echipa Republicii cu 24 de jucători. Întrebarea a fost care echipă va cîştiga Cupa veteranilor comunei Ciorescu participanţi la conflictul militar din Afganistan”.

        Momentele de suspans au durat atunci cînd juriul a calculat punctajul acumulat de cele 2 mari echipe, ca în final rezultatul să fie pe potriva celor care au dat dovadă de rezistenţă şi verticalitate - echipa comunei Ciorescu a fost mai puternică şi a obţinut Cupa binemeritată.

                                                                                                                     (galerie foto)

 

 

Design şi programare de  " VIKWEB "

 
Fisierul contor.txt nu a fost gasit
Vizitatori - 1
Accesari - 1
Susup