• Bustul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt din centul localităţii
  • Formaţia folclorică „Basarabencele”, cond. art. - Emilia Rusu
  • Răstignirea de la intersecţia străzilor Moldova ridicată spre lauda Sfintei Cuvioase Parascheva
  • RC „Ciorescu-Rugby” - campioni la Moscova, 28 iunie 2013
  • Puţinii veterani rămaşi în viaţă lîngă monumentul Eroului necunoscut în parcul din centrul localităţii, alături de primarul comunei Ciorescu – Ino Scripnic, 08.05.2014
  • Tăierea panglicii de la Inaugurarea complexului sportiv – FUTSAL ARENA FMF, 15.11.2014
  • Biserica „Sfînta Cuvioasa Parascheva” din comuna Ciorescu
  • Sfinţirea pietrei de temelie a unui sfînt locaş în satul Făureşti, 21 mai 2014;
  • Biserica "Sfîntul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul" din s. Făureşti

rugbyISTORIA RUGBY-ului în comuna Ciorescu

          Acest gen de sport a luat avînt din iniţiativa profesorului de educaţie fizică şi sport al şcolii nr. 76 (actualmente Liceul Teoretic „N. Bălcescu”), dl Zolotariov Gheorghe, care a pus bazele unui gen de sport foarte interesant şi de durată în această localitate. În septembrie 1998 dumnealui a creat prima echipă de rugby, toţi membrii, în număr de 25, fiind generaţia anilor 1987.

         Primele succese le-au obţinut într-un timp foarte apropiat, în perioada 21-24 aprilie 1999, cînd echipa de rugby a şcolii nr. 76 (pe atunci) a obţinut locul I la Campionatul de Rugby al RM.

         Echipa de rugby a comunei Ciorescu evoluează an de an şi obţine performanţe, participînd la toate campionatele Federaţiei de Rugby din Republica Moldova.

         Din anul 2001 antrenor al echipei devine, dl Vasile Revenco, în 2003 este ales, dl Bragarenco Nicolae. De asemenea în anul 2003 echipa de rugby din com. Ciorescu a fost vizitată de John Broadfoot, care a susţinut echipa de rugby din Ciorescu prin acordarea ajutorului umanitar printr-un set de echipament sportiv pentru echipă.

         Din 2004 pînă în prezent antrenor al echipei de rugby din com. Ciorescu devine Cebotari Ion.

În anul 2007 6 jucători de rugby din com. Ciorescu au participat la Campionatul celor 14 naţiuni U-14 din Anglia.

         În sezonul sportiv toamnă-primăvară 2007-2008 11 jucători din comuna Ciorescu au participat la Campionatul României la Rugby de unde s-au întors cu lauri. Aceştia au fost: Breazu Alexandru, Berbec Radu, Vidraşcu Alexandru, Stăvilă Ion, Ciornîi Igor, Ochişor Andrei, Finciuc Artur, Nichifor Veaceslav, Ţvic Ion, Cordoneanu Andrei.

În anul 2008 Cebotari Ion este ales antrenor de rugby la Naţionala de Rugby-U-18. Reprezentanţi din comuna Ciorescu la Naţionala U-18 au fost: Breazu Alexandru, Ochişor Andrei, Nichifor Veceaslav, Berbec Radu, Finciuc Artur.

Tot în anul 2008, din luna august, Cebotari Ion devine antrenor al Naţionalei de Rugby U-20, unde au participat ca jucători Ciornîi Igor şi Cebotari Ion în calitate de jucător.

Anul 2009 este destul de fructuos în rezultate, fiindcă în acest an la Ministerul Justiţiei din RM a fost înregistrată AO „Ciorescu Rugby”, preşedintele căruia este ales antrenorul Cebotari Ion. Tot în acest an membrii echipei „Ciorescu Rugby” devin vice-campioni ai Europei la rugby, desfăşurat la Campionatul de Rugby din Chişinău la categoria de vîrstă U - 20, iar preşedintele AO „Ciorescu Rugby” devine antrenorul anului 2009.

            În anul 2011 membrii AO „Ciorescu Rugby” devin vice-campioni europeni la Campionatul de Rugby din Polonia, în frunte cu jucătorii Breazu Alexandru, Nichifor Oleg.

            În evoluţia genului de rugby din comuna Ciorescu, anul 2012 îi plasează pe rugbişti la Campionatul de Rugby din Bulgaria, avîndu-i drept jucători pe Chitic Ion, Morari Adrian, Vîrlan Nicolae, Balacci Dorin, Rusu Cornel, ş.a. Tot în vara acestui an echipa participă la Campionatul de rugby „Cupa Zilei Copilului de la Briceni”, unde devine învingătoare.

            Turneele continuă, astfel că, în primăvara anului 2013 echipa de rugby participă la Campionatul de Rugby din Ungaria, iar în vara acestui an îi aflăm în Rusia, pe stadionul Lujniki, unde participă la „Cupa Preşedintelui Federaţiei de Rugby din Rusia” din cadrul „Cupei Mondiale de Rugby-7, 2013”, obţinînd în finală această cupă.

            Din 1998 şi pînă în prezent echipa de rugby din comuna Ciorescu an de an urcă spre noi trepte ale succesului şi tinde spre noi realizări.

 

 

Design şi programare de  " VIKWEB "

 
Fisierul contor.txt nu a fost gasit
Vizitatori - 1
Accesari - 1
Susup