• Bustul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt din centul localităţii
  • Formaţia folclorică „Basarabencele”, cond. art. - Emilia Rusu
  • Răstignirea de la intersecţia străzilor Moldova ridicată spre lauda Sfintei Cuvioase Parascheva
  • RC „Ciorescu-Rugby” - campioni la Moscova, 28 iunie 2013
  • Puţinii veterani rămaşi în viaţă lîngă monumentul Eroului necunoscut în parcul din centrul localităţii, alături de primarul comunei Ciorescu – Ino Scripnic, 08.05.2014
  • Tăierea panglicii de la Inaugurarea complexului sportiv – FUTSAL ARENA FMF, 15.11.2014
  • Biserica „Sfînta Cuvioasa Parascheva” din comuna Ciorescu
  • Sfinţirea pietrei de temelie a unui sfînt locaş în satul Făureşti, 21 mai 2014;
  • Biserica "Sfîntul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul" din s. Făureşti

SFINŢIREA PRESTOLULUI BISERICII DIN COMUNA CIORESCU CU HRAMUL „SFÎNTA CUVIOASA PARASCHEVA”

 

IMG 0642Luni dimineaţa, 30.09.2013, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir a fost întâmpinat cu deosebită bucurie în parohia „Sf. Cuv. Parascheva”, din com. Ciorescu, mun. Chișinău de către primarul comunei Ciorescu, viceprimarul comunei Ciorescu, consiliul bisericesc, în frunte cu parohul bisericii din localitate - prot. Mitr. Vasile Stamati, unde a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.   Serviciul divin a început cu sfințirea prestolului de către Întâistătător și soborul de preoți coliturghisitori, după care slujba a continuat cu rugăciuni și imnuri de laudă înălțate Împăratului Ceresc.

            Pentru munca depusă pentru binele și mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova și în special pentru străduința depusă pentru renovarea sfântului locaș din localitate, prot. Mitr. Vasile Stamati, paroh al bisericii din localitate, a fost decorat, în timpul Liturghiei, cu Ordinul “Meritul Bisericesc”. Egumenul Sebastian (Moroșanu), economul mănăstirii Noul Neamț (Chițcani) a fost decorat cu dreptul de a purta mitră și ridicat în treapta de arhimandrit.

 

            După Liturghie slujitorii împreună cu poporul bine-credincios, în frunte cu Vlădica Vladimir, au săvârșit un Te-Deum de mulțumire, iar mai târziu Înalt Prea Sfinția Sa a felicitat adunarea drept-măritoare cu ocazia acestui frumos prilej, apreciind în mod deosebit truda depusă de Prot. Mitr. Vasile Stamati, Consiliul Parohial precum și de către numeroșii ctitori și binefăcători, care în semn de recunoștință pentru aportul adus la renovarea bisericii „Sf. Cuv. Parascheva ”, au primit alese distincții bisericești.

Astfel cu Ordinul ”Ștefan cel Mare și Sfânt”, gradul II au fost premiaţi Primarul comunei Ciorescu, dl Ion Scripnic, ex-primarul comunei Ciorescu, dl Pleşca Boris, cu medalia “Ştefan cel Mare şi Sfînt” au fost premiaţi viceprimarul comunei Ciorescu, dl Alexandru Noviţchi, dl Alexandru Baractari, dl Scutaru Mihai, dl Igor Roşca, dl Grigore Roşca, alte persoane de bună-credinţă ca diaconul Pîntea Victor, Onofrei Nicolae, Sîrghi Oleg, Scripnic Victor, Eugenia Crudu au primit drept recunoştinţă diplome de mulţumire.

           La final parohul bisericii, părintele Vasile Stamati, a mulţumit Întâistătătorului pentru cinstea făcută membrilor parohiei, menţionînd că şi de acum înainte vor munci şi se vor ruga pentru binele şi mărirea Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova.

(Detalii galeria foto)
 

 

 

 

Design şi programare de  " VIKWEB "

 
Fisierul contor.txt nu a fost gasit
Vizitatori - 1
Accesari - 1
Susup