• Bustul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt din centul localităţii
  • Formaţia folclorică „Basarabencele”, cond. art. - Emilia Rusu
  • Răstignirea de la intersecţia străzilor Moldova ridicată spre lauda Sfintei Cuvioase Parascheva
  • RC „Ciorescu-Rugby” - campioni la Moscova, 28 iunie 2013
  • Puţinii veterani rămaşi în viaţă lîngă monumentul Eroului necunoscut în parcul din centrul localităţii, alături de primarul comunei Ciorescu – Ino Scripnic, 08.05.2014
  • Tăierea panglicii de la Inaugurarea complexului sportiv – FUTSAL ARENA FMF, 15.11.2014
  • Biserica „Sfînta Cuvioasa Parascheva” din comuna Ciorescu
  • Sfinţirea pietrei de temelie a unui sfînt locaş în satul Făureşti, 21 mai 2014;
  • Biserica "Sfîntul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul" din s. Făureşti

                   RC „Ciorescu-Rugby”- CAMPIONI la Moscova

                 În perioada 28-30 iunie 2013, tinerii rugbişti din comuna Ciorescu au participat la Festivalul „Viitoarele vedete ale jucătorilor de rugby-7”, care s-a disputat la Moscova pe stadionul Lujniki. Consiliul Comunei Ciorescu, de comun acord cu FRM şi AO „RC Ciorescu-Rugby”, au reuşit să trimită echipa de copii a clubului „RC Ciorescu-Rugby” U-12 ani la Moscova şi să participe la „Cupa Preşedintelui Federaţiei de Rugby din Rusia”.

 

Turneul a fost programat să se desfăşoare în cadrul programului „Cupa Mondială de Rugby-7” ce a avut loc la Moscova, în perioada 27-30 iunie 2013.  La Festivalul „Viitoarele vedete ale jucătorilor de rugby-7” au participat 24 de echipe de copii din Krasnoiarsk, Penza, Zelinograd, regiunea Moscova, Kaliningrad, etc. Jucătorii noştri de la „RC Ciorescu-Rugby”, au avut o evoluţie excelentă, cîştigînd în grupă 4 meciuri, ca în sferturi să cîştige de la Kaliningrad, iar în finală să se termine cu scorul 10-10 cu echipa din Penza. Organizatorii au declarat ambele echipe cîştigătoare ale „Cupei Preşedintelui Federaţiei de Rugby din Rusia”. Astfel copiii clubului „RC Ciorescu-Rugby” au devenit campioni. Tinerii noştri au demonstrat forţă, rezistenţă şi un joc colectiv foarte frumos, care i-a lăsat fără replică pe adversari. Cel mai bun rugbist din echipa Ciorescu a fost Ionuţ Revenco.

Cu acest titlu cucerit, tinerii noştri rugbişti promit un viitor luminos Rugby-ului din ţara noastră. Pentru performanţa obţinută tinerii sportivi au primit diplome şi medalii, iar un local din capitală i-a premiat cu tricouri. Copiii din comuna Ciorescu au avut ocazia să asiste pe arena centrală şi arena mică a Complexului sportiv Lujniki la toate meciurile disputate, fiindu-le oferite bilete gratuite de intrare de către Federaţia de Rugby din Rusia şi au avut parte de un program cultural bine pus la punct de organizatori.                                                       

Bravo campionilor!!!

                       Administraţia Publică Locală, în frunte cu primarul comunei Ciorescu, dl Ivan Scripnic, aduce sincere felicitări echipei de tineri rugbişti din comuna Ciorescu pentru succesul obţinut la Moscova şi profunde mulţumiri antrenorilor de rugby dl Zolotariov Gheorghe şi dl Cebotari Ion, cît şi preşedintelui Federaţiei de Rugby din RM, dl Vasile Revenco.

 

 

Design şi programare de  " VIKWEB "

 
Fisierul contor.txt nu a fost gasit
Vizitatori - 1
Accesari - 1
Susup