• Bustul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt din centul localităţii
  • Formaţia folclorică „Basarabencele”, cond. art. - Emilia Rusu
  • Răstignirea de la intersecţia străzilor Moldova ridicată spre lauda Sfintei Cuvioase Parascheva
  • RC „Ciorescu-Rugby” - campioni la Moscova, 28 iunie 2013
  • Puţinii veterani rămaşi în viaţă lîngă monumentul Eroului necunoscut în parcul din centrul localităţii, alături de primarul comunei Ciorescu – Ino Scripnic, 08.05.2014
  • Tăierea panglicii de la Inaugurarea complexului sportiv – FUTSAL ARENA FMF, 15.11.2014
  • Biserica „Sfînta Cuvioasa Parascheva” din comuna Ciorescu
  • Sfinţirea pietrei de temelie a unui sfînt locaş în satul Făureşti, 21 mai 2014;
  • Biserica "Sfîntul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul" din s. Făureşti

„Familia este totul, atît pentru Republica Moldova, cît şi pentru întreaga lume”  

   Ivan Scripnic, primarul comunei Ciorescu

         La data de 18 mai 2013 în parcul din centrul comunei Ciorescu s-au desfăşurat două sărbători foarte importante atît pentru localitate, cît şi pentru întreaga ţară şi anume: Deschiderea Sezonului Sportiv 2013 şi Ziua Familiei. La organizarea şi desfăşurarea sărbătorii şi-au adus aportul toate instituţiile de învăţămînt din localitate. Chiar de dimineaţă participanţii s-au întrecut la alergări pe o distanţă de 2 km, în fruntea alergătorilor fiind profesorul de educaţie fizică al Liceului Teoretic „N. Bălcescu” – dl Zolotariov Gheorghe.

Printre primii alergători au ajuns: Constantin Ion, cl. IX, Carmazan Adriana, cl. VI – locul I, Scripnic Anatol, cl. IX, Griţenco Al-dru, cl. V – locul II, Galoi Veaceslav, cl. XII, Covalciuc Mih., cl. VII – locul III. În continuare, cei care au ratat alergările, au profitat de o încălzire, fiind invitaţi la gimnastică de către instructoarea de Fitness – dra Scripnic Marina. Destul de incitantă a fost proba „La start cu toată familia”.

      La acest concurs au participat 6 familii din localitate, care s-au întrecut în 7 probe la starturi vesele. Probele necesitau implicarea activă a participanţilor atît din punct de vedere fizic, cît şi intelectual. Desigur, toţi participanţii au dat dovadă de agerime, spirit de echipă, atenţie, concentrare şi rezistenţă şi la proba umplerii unui pahar cu apă cu lingura, şi la săritura în sac, şi la proba intelectuală, etc. Cu certitudine, orice competiţie are şi un învingător şi acesta a devenit familia Bantea de la Liceul Teoretic „N. Bălcescu”, care s-a plasat pe locul I, familia Andrieş, de asemenea de la Liceul Teoretic „N. Bălcescu”, pe locul al II-lea şi familia Corcimari, de la RCL Ciorescu” , pe locul al III-lea.

      În timp ce cele 6 familii se întreceau la starturi vesele, în sala sportivă a Liceului Teoretic „N. Bălcescu” se desfăşurau competiţiile la baschet. Spectatorii au avut parte şi de alte surprize, cum ar fi demonstraţiile de luptă taekwondo, prezentate de către echipa comunei Ciorescu, în frunte cu antrenorul Sevastian Alexandru. Destul de înflăcărată a fost trînta la cocoş, unde pentru a cîştiga cocoşul mult dorit, au luptat mai mulţi băieţi din localitate, dar surpriză, printre ei s-a strecurat şi o fată. Cocoşii bine meritaţi au fost înmînaţi elevilor Creţu Igor şi Cernat Vladimir, care au luptat cu vitejie pentru a obţine victoria. Odată ce a fost dat start Deschiderii Sezonului Sportiv în comuna Ciorescu, imediat, a doua zi, pe 19 mai 2013, a demarat Turneul la Volei – „Cupa Ciorescu 2013”.

      Aici au concurat 6 echipe din diferite localităţi: Stăuceni, Orhei, Ciorescu (2 echipe), Donici, Porumbeni. Echipele s-au dovedit a fi toate destul de puternice, dar învingătoare a devenit doar una, cea de la Orhei. Astfel „Cupa Ciorescu 2013” a fost transmisă echipei de la Orhei. Toate acţiunile cultural-sportive au avut loc numai datorită susţinerii agenţilor economici din localitate şi anume: SRL „Pasărea Argintie”, director, dl Mihai Scutaru, SRL „Serlin-Com”, director, Brîncă Ilie, SRL „Asu-Trans”, director, dna Scripnic Viorica, SRL „Eremia Auto”, director, dl Eremia Iurie şi graţie patronajului primarului comunei Ciorescu, dl Ivan Scripnic, care a fost şi este mereu alături de toţi sportivii din localitate şi care participă activ, oferindu-le susţinere şi încurajare tuturor participanţilor. Căci, spune dumnealui:   

„Sportul, ştim cu toţii, este ceva important, o familie sănătoasă reprezintă un viitor sănătos al RM şi al întregii noastre comune, este ceea ce promovăm şi spre ceea ce tindem”.

                                                                                                              

   (vezi galerie foto)

 

 

Design şi programare de  " VIKWEB "

 
Fisierul contor.txt nu a fost gasit
Vizitatori - 1
Accesari - 1
Susup