• Bustul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt din centul localităţii
  • Formaţia folclorică „Basarabencele”, cond. art. - Emilia Rusu
  • Răstignirea de la intersecţia străzilor Moldova ridicată spre lauda Sfintei Cuvioase Parascheva
  • RC „Ciorescu-Rugby” - campioni la Moscova, 28 iunie 2013
  • Puţinii veterani rămaşi în viaţă lîngă monumentul Eroului necunoscut în parcul din centrul localităţii, alături de primarul comunei Ciorescu – Ino Scripnic, 08.05.2014
  • Tăierea panglicii de la Inaugurarea complexului sportiv – FUTSAL ARENA FMF, 15.11.2014
  • Biserica „Sfînta Cuvioasa Parascheva” din comuna Ciorescu
  • Sfinţirea pietrei de temelie a unui sfînt locaş în satul Făureşti, 21 mai 2014;
  • Biserica "Sfîntul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul" din s. Făureşti

biserica 

                                 Credinţa e tot ce ne-a mai rămas…

Stimaţi locuitori ai Satului Goian,

Astăzi, 28 august 2017, suntem cei mai norocoşi că avem fericitul prilej de a intra într-o Biserică deosebit de rară, căci este printre puţinele din Moldova, care a funcţionat de la deschiderea ei până în prezent, fără întrerupere. Şi aceasta a continuat 200 de ani în şir şi să dea Domnul să dureze o veşnicie. De aceea trebuie să ne mândrim cu ea şi să ne închinăm Ocrotitoarei acestui lăcaş – Preasfintei Născătoare de Dumnezeu Fecioara Maria, care se roagă neîncetat pentru binele tuturor. 

  Preasfânta Fecioară, ca o Maică multiubitoare, iubeşte tot neamul omenesc, dar cel mai mult pe creştini, tocmai ceea ce se aşteaptă de la noi, de la fiecare, să rămânem creştini prin vorbe şi fapte, nimic mai mult.

 

          Chiar dacă timpurile sunt grele şi multe dintre cele care se cer realizate par imposibile, trebuie să ştim că având în inimi rugăciunea curată către Bunul Dumnezeu, şi cerând în permanenţă mijlocirea Maicii Domnului pe care cu evlavie o cinstim astăzi, pe toate le vom izbândi, întru triumful valorilor nemuritoare şi deci spre binele nostru comun” (Înaltpreasfinţitul Vladimir, Mitropolitul Întrgeii Moldove).

Hramul Bisericii, care este frecvent confundat cu Hramul localităţii, totuşi acesta demonstrează încă o dată că numai aşa putem păstra tradiţiile creştine şi valorile strămoşeşti.

Cu ocazia aniversării a 200 ani de la fondarea Hramului Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din satul Goian din numele APL, Vă adresez cele mai sincere felicitări de bucurie şi multă sănătate. Familiile să vă fie unite, copiii ascultători, respectul şi înţelegerea să vă călăuzească pretutindeni.                                               Fie ca în casele dumneavoastră să domnească mereu bunăstarea, pacea şi voia bună, speranţa în ziua de mâine şi să trăiţi numai evenimente frumoase cum este şi sărbătoarea de astăzi!

La ceas aniversar aceasta este şi speranţa noastră – că vom şti și mai departe să stăm în unitate și în Credinţă Dreptmăritoare pentru a continua zidirea începută de înaintaşii noştri și pentru a ne face vrednici de binecuvântările Domnului nostru Iisus Hristos și Maicei Sale.

Cu deosebit respect,

Primatrul Comunei Ciorescu,

Ion Scripnic

 

 

 

Design şi programare de  " VIKWEB "

 
Fisierul contor.txt nu a fost gasit
Vizitatori - 1
Accesari - 1
Susup