• Bustul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt din centul localităţii
  • Formaţia folclorică „Basarabencele”, cond. art. - Emilia Rusu
  • Răstignirea de la intersecţia străzilor Moldova ridicată spre lauda Sfintei Cuvioase Parascheva
  • RC „Ciorescu-Rugby” - campioni la Moscova, 28 iunie 2013
  • Puţinii veterani rămaşi în viaţă lîngă monumentul Eroului necunoscut în parcul din centrul localităţii, alături de primarul comunei Ciorescu – Ino Scripnic, 08.05.2014
  • Tăierea panglicii de la Inaugurarea complexului sportiv – FUTSAL ARENA FMF, 15.11.2014
  • Biserica „Sfînta Cuvioasa Parascheva” din comuna Ciorescu
  • Sfinţirea pietrei de temelie a unui sfînt locaş în satul Făureşti, 21 mai 2014;
  • Biserica "Sfîntul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul" din s. Făureşti

cronografimg

Festivalul CRONOGRAF este unicul festival de film documentar din Moldova şi este organizat anual la Chişinău începând cu 2001. Acest eveniment a apărut la iniţiativa unui grup de tineri entuziaşti, organizaţi în cadrul studioului OWH, care şi-au propus să animeze viaţa culturală din Moldova şi să aducă mai aproape de publicul autohton documentare de ultimă oră din întreaga lume. De la o ediţie la alta, festivalul creşte prin calitatea şi numărul filmelor înscrise în competiţie şi atrage tot mai mulţi parteneri naţionali şi internaţionali şi un public tot mai larg.

 

La CRONOGRAF, realizatori de film din toată lumea au ocazia să se cunoască şi să-şi promoveze lucrările într-un spaţiu nou pentru ei, în faţa unui public care are puţine ocazii de a viziona producţiile cinematografice ale momentului. Festivalul a devenit un spaţiu al întâlnirilor şi al interferenţelor culturale, un spaţiu în care se întâlneşte estul cu vestul.   CRONOGRAF este un festival de film documentar din estul Europei care reuneşte producţii din Europa (occidentală și de est) şi Asia, în special spaţiul ex-sovietic.

Anul acesta CRONOGRAF are ca scop promovarea filmelor documentare pentru copii şi a filmului artistic autohton. Astfel că pe lîngă lulte localităţi ale ţării, Festivalul CRONOGRAF a ajuns vineri, 11 august 2017, ora 21.00 în comuna Ciorescu unde au locuitorii au putut viziona noua producţie a regizorului Igor Kobîleanschi “Afacerea Est”.

Vezi foto

 

 

Design şi programare de  " VIKWEB "

 
Fisierul contor.txt nu a fost gasit
Vizitatori - 1
Accesari - 1
Susup