• Bustul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt din centul localităţii
  • Formaţia folclorică „Basarabencele”, cond. art. - Emilia Rusu
  • Răstignirea de la intersecţia străzilor Moldova ridicată spre lauda Sfintei Cuvioase Parascheva
  • RC „Ciorescu-Rugby” - campioni la Moscova, 28 iunie 2013
  • Puţinii veterani rămaşi în viaţă lîngă monumentul Eroului necunoscut în parcul din centrul localităţii, alături de primarul comunei Ciorescu – Ino Scripnic, 08.05.2014
  • Tăierea panglicii de la Inaugurarea complexului sportiv – FUTSAL ARENA FMF, 15.11.2014
  • Biserica „Sfînta Cuvioasa Parascheva” din comuna Ciorescu
  • Sfinţirea pietrei de temelie a unui sfînt locaş în satul Făureşti, 21 mai 2014;
  • Biserica "Sfîntul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul" din s. Făureşti

Lecţiile războiului trecut pe care le-a transmis istoria omenirii au lăsat amprente adânci aproape în fiecare familie de la noi din ţară şi aproape în întreaga lume.

La data de 10 mai 2017 în comuna Ciorescu a avut loc festivitatea consacrată împlinirii celor 72 de ani de Victoria asupra fascismului.

        IMG 8146  IMG 8161

În mesajul de deschidere a festivităţii, primaul comunei Ciorescu, dl Ion Scripnic, a cerut tuturor un minut de reculegere pentru cei care nu mai sunt printre vii, în special, pentru regretatul veteran din satul Făureşti Scripnic Vladimir, care la vârsta de 91 de ani s-a stins din viaţă.

IMG 8163 

Totodată dumnealui a menţionat că ziua de 9 mai devine tot mai specială şi mai emoţionantă, căci te ia tristeţea şi fiorii, când vezi că rândurile veteranilor se micşorează din an an şi când stai să meditezi, oare ţara va mai avea vreodată asemenea apărători neânfricaţi şi eroi devotaţi ţării? Mulţumindu-le pentru curaj şi pacea pe care o avem astăzi, dumnealui a strâns fiecăruia mâna cu plecăciune şi le-a înmânat câte un mic ajutor bănesc ca să-şi mai poată procura medicamente sau acea pâine multvisată.

IMG 8175   IMG 8174

La eveniment au participat toate instituţiile subordonate primăriei Comunei Ciorescu şi reprezentanţi ai întregii localităţi. Aceste evenimente se organizează nu numai cu scopul de a-i comemora pe cei care nu s-au mai întors din acel crunt măcel, dar şi pentru a înţelege cu adevărat ce înseamnă: Patriotismul, Devotamentul, Ţara şi Datoria...

IMG 8371 

Căci puţini au mai rămas dintre cei care pot să ne mai înveţe aceste sentimente demne de un cetăţean adevărat al ţării, puţini sunt cei care mai ţin minte câte zile nu au gustat o fărâmă de pâine sau nu au avut o picătură cu ce să-şi umezească buzele. „Pe măsură ce blocada se tot prelungea, locuitorii orașului au ajuns să mănânce șobolani, pisici, chiar și pământ sau lipici”Candidații la moarte s-au adunat cu lopețile ca să-și sape propriile morminte. Doi dintre ei plângeau..” (din Amintiri de pe front)Şi mai puţini şi-au găsit mama şi tata în viaţă sau casa părintească cu uşa deschisă. Oare numai pentru aceasta au luptat ei?

Cu siguranţă că nu! Au luptat şi mai luptă şi acum, în visele lor, pentru noi, pentru liniştea şi pacea noastră, pentru viitorul nostru luminos.

Dar noi, noi ce putem face pentru ei? Putem, multe, dar în primul rând, să nu-i uităm, apoi să le deschidem din când în când uşa şi să-i întebăm de au nevoie de ceva sau cum se simt. Căci dacă vom uita de ei istoria şi Patria nu ne va ierta.

IMG 8370 

Plecăciune Vouă, Scumpii noştri, luptători, veterani şi pur şi simplu oameni ai ţării!

Cu deosebit respect,

Primarul comunei Ciorescu,

Ion Scripnic

 

 

Design şi programare de  " VIKWEB "

 
Fisierul contor.txt nu a fost gasit
Vizitatori - 1
Accesari - 1
Susup