• Bustul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt din centul localităţii
 • Formaţia folclorică „Basarabencele”, cond. art. - Emilia Rusu
 • Răstignirea de la intersecţia străzilor Moldova ridicată spre lauda Sfintei Cuvioase Parascheva
 • RC „Ciorescu-Rugby” - campioni la Moscova, 28 iunie 2013
 • Puţinii veterani rămaşi în viaţă lîngă monumentul Eroului necunoscut în parcul din centrul localităţii, alături de primarul comunei Ciorescu – Ino Scripnic, 08.05.2014
 • Tăierea panglicii de la Inaugurarea complexului sportiv – FUTSAL ARENA FMF, 15.11.2014
 • Biserica „Sfînta Cuvioasa Parascheva” din comuna Ciorescu
 • Sfinţirea pietrei de temelie a unui sfînt locaş în satul Făureşti, 21 mai 2014;
 • Biserica "Sfîntul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul" din s. Făureşti

BUSINESSMANUL ANULUI-2017 –

20 ANI DE LA INAUGURARE

Valoarea omului se măsoară prin greutăţile pe care le învinge”. (Voltaire)

Cât adevăr şi câtă simplitate în aceste câteva cuvinte, dar câtă înţelepciune se cuprinde în ele. Vorbim despre omul care tinde spre un ideal, spre o perfecţiune, atât pentru binele său, cît şi al celor din jur şi care depăşeşte diverse obstacole pentru a-şi atinge scopul propus. Dar oare aceasta nu presupune efort, pasiune, dragoste. Oare acesta nu e adevarata valoare a omului?

Cu siguranţă e aşa – e tocmai ceea ce fac zi de zi respectabilii noştri oameni de valoare şi de succes – oamneni de afaceri.

La data de 23 februarie 2017 a avut loc ediţia jubiliară a sărbătorii „Ziua Businessmanului” – 20 ani de la inaugurare.

 IMG 9152  IMG 9161

În mesajul său de felicitare, primarul comunei Ciorescu, dl Ion Scripnic a relatat despre toate realizările APL în perioada anului de activitate 2016. Totodată a menţionat despre rolul agenţilor economici pentru localitate, care pe lângă faptul că dezvoltă o afacere, implică în activitatea lor locuitori ai comunei Ciorescu, oferindu-le locuri de muncă şi salarii avantoajoase.

În această ordine de idei dumnealui a ţinut să-i aprecieze pe cei care au pus bazele economiei locale, care timp de mai mult de 20 de ani activează în teritoriul comunei Ciorescu şi contribuie la dezvoltarea ei socio-economică şi anume:

 1. 1.SRL „Agindcom”, director dl Petiş Constantin – anul fondării – 19.12.1994 – împlineşte anul acesta 23 ani de la fondare
 2. 2.Farmacia Colmad, director dna Ivanova Maria, anul fondării 20.03.1996 – împlineşte anul acesta 21 ani de activitate
 3. 3.SRl „Pietrişul”, director dl Platon Andrei, anul fondării 29.09.1997 –– împlineşte anul acesta 20 ani de activitate
 4. 4.SRL „ASU TRANS”, director dl Scripnic Alexei – împlineşte anul acesta 20 ani de activitate,
 5. 5.SRL „Sekana Com”, director, dl Melnic Serghei – 08.12.1997 – împlineşte anul acesta 20 ani de activitate
 6. 6.SRL „Novsandi” , director dna Noviţchi Nadejda – împlineşte anul acesta 20 ani de activitate 08.12.1997

Există oameni extraordinari! Da, există!

Oamenii pot fi incluşi în atât de multe categorii, dar vorbim despre acei oameni pe care îi întâlneşti poate o dată în viaţă şi care ştii înca de la început că sunt „extraordinari”. Pentru că sunt acei care-ţi întind o mână de ajutor, atunci când ai mai mare nevoie, când îţi propun o ieşire dintr-o situaţie dificilă, când pur şi simplu te fac să zâmbeşti, chiar dacă eşti trist. E extraordinary, prin faptul că pe lângă toate ceste calităţi ale lui este şi un bun prieten, un bun tată, un renumit bucătar, un mare umorist, dar în acelaşi timp - un excellent director, care timp de 25 de ani conduce un renumit magazin din localitate- Magazinul nr.25.

 7.Magazinul nr. 25, director dl Bractari Alexandru, 03.07.1991 a împlinit deja 25 ani de activitate

Rămânând la capitolul oameni extraordinari, e momentul să vorbim despre o altă întreprindere de profit din teritoriu. Moldovenesc, Ţărănesc, Codru, Victoria, Vânătoresc şi multe altele? Recunoaşteţi denumirile? Da, sunt denumirile mezelurilor produse de Întreprinderea ROGOB.

Bazele companiei FPC ROGOB SRL au fost puse încă în 1997 de soții Grigore şi Fevronia Roșca, oameni cu suflet mare, iniţial pornind ca o afacere de familie. Pe parcursul celor 20 ani afacerea s-a dezvoltat, iar mezelurile preparate conform rețetelor tradiţionale au câştigat încrederea consumatorilor.

În 2008, întreprinderea a pus startul dezvoltării propriei sale reţele de magazine specializate, toate gândite,  proiectate, amenajate şi dotate după model European.

Astăzi, Rogob este cea mai mare și modernă companie din Moldova producătoare de salam și delicatese din carne.

În anul 2013, întreprinderea a deschis cea mai modernă fabrică de mezeluri din Moldova, de model european, care se conformează tuturor normelor sanitare şi standardelor de calitate europene, fiind înalt apreciate de demnitarii europeni în cadrul unor vizite repetate la întreprindere, precum Tonio Borg, Comisarul European pentru Sănătate şi Protecţia Consumatorilor, a confirmat că compania respectă toate normele europene de igienă şi producere a mezelurilor, iar drept rezultat compania este eligibilă pentru exportul produselor sale pe piaţa Uniunii Europene.Numele Directorului acestei mari companii considerăm că Vă este foarte cunoscut – este dinastia familiei Roşca - Roşca Fevronia, Roşca Grigore, Roşca Igor

8. SRL „Rogob”, SRL „Rogveriu”- director dna Veronica Roşca 28.02.1997 împlineşte anul acesta 20 ani de activitate

IMG 9207 

În acest context, ţinând cont de meritele deosebite aduse la prosperarea localităţii, prin dispoziţia primarului comunei Ciorescu nr. 02/1-7-29 din 23 februarie 2017 Cu privire la conferirea „Medaliei de Excelenţă- Ion Gheorghe Ciorescu”, dl Ion Scripnic a conferit Medalia de Excelenţă- dlui Baractari Alexandru şi doamnei Roşca Fevronia.

   IMG 9220  IMG 9231

De asemenea pentru contribuţie substanţială în dezvoltarea localităţii diplomă de mulţumire i-a fost acordată dlui Roşca Igor, Directorul General al FPC „ROGOB” SRL şi domnului Pleşca Boris, cetăţean de onoare al comunei Ciorescu, consilier în consiliul comunal şi fondatorul sărbătorii „Ziua Businessmanului”.

IMG 9176  IMG 9256

În cadrul evenimentului festiv dl primar a mai înmânat diplomă de mulţumire şi apreciere şi un premiu bănesc în sumă de 1000,00 lei familiei Bugaian Lucia şi Anatol, cu ocazia împlinirii în acest an la 50 ani de la căsătorie, dna Lucia ani la rând a fost învăţătoare de clasele primare din localitate şi a educat generaţii de tineri.

Pentru respect şi apreciere dna Maria Ivanova, directorul „Farmaciei Colmad 510” a mulţumit dlui primar şi a remarcat pentru toţi că succesul depinde de sănătate, iar sănătatea depinde de atitudinea omului faţă de cei din jur.

IMG 9323   IMG 9327     

Directorul Liceului Teoretic „N. Bălcescu” din localitate a ţinut să mulţumească tuturor agenţilor economici şi desigur dlui primar, pentru contribuţia depusă în dezvoltarea şcolii şi a tinerilor din localitate.

Administratorul întreprinderii SRL „ASU TRANS”, dl Foiu Ruslan a vorbit cu drag despre profesia sa, numindu-se un adevărat „medic”, doar că din alt domeniu, din cel al reparaţiiilor de maşini. Dumnealui nu-şi imaginează că ar putea face altceva, căci de ani buni această pasiune i-a devenit profesie.

Pentru toţi invitaţii şi premiaţii cu un program excepţional prezentat de tinerii din localitate şi de marele violonist al comunei Ciorescu -   Stamati Grigore şi ansamblul său de instrumentişti, iar surpriza evenimentului a fost torta jubiliară – 20 ani de la Inaugurare.

   IMG 9144   IMG 9107

Sincere felicitări, respectabilii noştri oameni de afaceri!

 

 

Design şi programare de  " VIKWEB "

 
Fisierul contor.txt nu a fost gasit
Vizitatori - 1
Accesari - 1
Susup