• Bustul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt din centul localităţii
  • Formaţia folclorică „Basarabencele”, cond. art. - Emilia Rusu
  • Răstignirea de la intersecţia străzilor Moldova ridicată spre lauda Sfintei Cuvioase Parascheva
  • RC „Ciorescu-Rugby” - campioni la Moscova, 28 iunie 2013
  • Puţinii veterani rămaşi în viaţă lîngă monumentul Eroului necunoscut în parcul din centrul localităţii, alături de primarul comunei Ciorescu – Ino Scripnic, 08.05.2014
  • Tăierea panglicii de la Inaugurarea complexului sportiv – FUTSAL ARENA FMF, 15.11.2014
  • Biserica „Sfînta Cuvioasa Parascheva” din comuna Ciorescu
  • Sfinţirea pietrei de temelie a unui sfînt locaş în satul Făureşti, 21 mai 2014;
  • Biserica "Sfîntul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul" din s. Făureşti

martisor2016 

Festivalul „Mărţişor-2016”

IMG 0379                                                     

Anul acesta pentru întreaga republică Festivalul “Mărţişor-2016” a fost o ediţie jubiliară, din considerentul că de o jumătate de secol în ţară se organizează concerte, activităţi culturale consacrate sosirii primăverii şi închinate Zilei Internaţionale a Femeii. De 50 de ani în Chişinău se organizează cele mai frumoase spectacole cu evoluarea celor mai renumiţi interpreţi naţionali şi internaţionali.

   Cu toate că în comuna Ciorescu Festivalul „Mărţişor” nu are o durată atît de îndelungată, totuşi şi aici de vreo 20 de ani s-a format o tradiţie frumoasă – ca la început de primăvară, în primele zile ale lui Martie, fiecare instituţie de învăţămînt din localitate să organizeze diverse activităţi culturale, concerte, iar la sfîrşitul primei decade – primăria să organizeze un Gala-concert, unde să fie incluse cele mai reuşite numere din cadrul festivalului.

IMG 0571   IMG 0519    

Astfel fiind o ediţie jubiliară nici concertul de închidere a Festivalului „Mărţişor-2016” nu a fost unul mai prejos, decît cele organizate în Chişinău. Pentru finalul sărbătorii au fost selectate cele mai reuşite numere, atît dansuri, cît şi piese, dar şi recitaluri.
      Ar fi cazul să-i menţionăm chiar de la început pe micuţii de la instituţia preşcolară nr. 220, care au auvut o prestaţie scenică încîntătoare, dar trebuie să fi fost prezent în sală ca să-ţi dai seama că favoriţii publicului au fost micii interpreţi Doncenco Valeria şi Coliban Cătălin.    
     Însă cele mai multe aplauze a cucerit eleva Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu” – Plămădeală Gabriela, care s-a plasat pe locul I cu poezia lui Andrei Lupan „Tărăboi”. Spectatorii au rămas încîntaţi de evoluarea ei. Desigur din program nu au lipsit nici tradiţionalele dansuri populare, prezentate de elevii Şcolii de Arte.
       Primarul comunei Ciorescu, dl Ion Scripnic, în mesajul său de felicitare, adus un omagiu şi a felicitat cu drag toate femeile prezente la sărbătoare, cît şi cele din localitate, cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, aducîndu-le în dar cîte o floare un mărţişor şi o cîte primă pentru toate doamnele de la instituţiile bugetare din_localitate.

IMG 0589   IMG 0605

La o aşa ediţiei specială nu a putut lipsi un invitat special, o interpretă cu o voce nemaipomenit de îngerească. E vorba de fosta solistă a Teatrului Naţional de Operă şi Balet “Maria Bieşu” şi actulmente solista Teatrului Naţional de Operă din Oslo, Norvegia – interpreta de canto academic - Natalia Tanasiiciuc. Atît piese, cît şi vocea ei au vrăjit în adevăratul sens al cuvîntului publicul, căci spectatorii nu doreau să plece din sală, aşteptînd că poate interpreta le va mai bucura inimile şi auzul. Spectatorii s-au declarat nespus de încîntaţi, mulţumind domnului primar pentru un aşa concert nemaipomenit.

         IMG 0610   IMG 0617

    

Şi toate au fost pentru voi, Dragi şi Scumpe Femei! 
Mulţumire şi plecăciune, vouă mamelor, femeilor, celor care sunteţi continuarea firului vieţii pe pămînt.

Cu drag de Dumneavoastră, primăria comunei Ciorescu!

 

 

Design şi programare de  " VIKWEB "

 
Fisierul contor.txt nu a fost gasit
Vizitatori - 1
Accesari - 1
Susup