• Bustul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt din centul localităţii
  • Formaţia folclorică „Basarabencele”, cond. art. - Emilia Rusu
  • Răstignirea de la intersecţia străzilor Moldova ridicată spre lauda Sfintei Cuvioase Parascheva
  • RC „Ciorescu-Rugby” - campioni la Moscova, 28 iunie 2013
  • Puţinii veterani rămaşi în viaţă lîngă monumentul Eroului necunoscut în parcul din centrul localităţii, alături de primarul comunei Ciorescu – Ino Scripnic, 08.05.2014
  • Tăierea panglicii de la Inaugurarea complexului sportiv – FUTSAL ARENA FMF, 15.11.2014
  • Biserica „Sfînta Cuvioasa Parascheva” din comuna Ciorescu
  • Sfinţirea pietrei de temelie a unui sfînt locaş în satul Făureşti, 21 mai 2014;
  • Biserica "Sfîntul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul" din s. Făureşti

“Foclorul este sufletul unui popor, gândirea lui, sentimentele lui, trăirile lui”

 

Festivalul local de folclor şi muzică populară

„Dorul este numai dor”
IMG 4134

În seara zilei de vineri, 27 mai 2015, în incinta sălii festive a Liceului Teoretic „N. Bălcescu” s-a desfăşurat ediţia a IV-a a Festivalului local de folclor şi muzică populară „Dorul este numai dor”.

 

Folclorul este toată bogăţia poporului nostru. În folclor se regăseşte toată viaţa omului. Cîntecul popular reliefează şi supărările omului, dar şi bucuriile lui, care şi ele se pot regăsi în acest stil de muzică.

Concertul s-a desfăşurat pe două categorii: vîrsta de la 7 la 13 ani şi a doua categorie de la 14 ani în sus. Pentru o apreciere cît mai justă au fost invitate persoane din domeniul muzical-folcloric, invitat special şi preşedintele juriului fiind dna Maria Ţărnă, folcloristă, interpretă de muzică populară, care în finalul concertului a interpretat cîteva piese de suflet, de nu te putea opri din plîns.
IMG 4141IMG 4215

Oaspeţi deosebiţi ai Festivalului au fost parohul bisericii din localitate „Sfînta Cuvoasa Parascheva” – părintele Vasile Stamati şi primarul comunei Ciorescu – dl Ion Scripnic, care pe tot parcursul concertului au îngînat melodii, au lăcrimat şi au aplaudat furtunos viitorii interpreţi de muzică populară.

Festivalul a decurs într-o atmosferă foare plăcută, cu un auditoriu elevat, care au primit o deosebită plăcere sufletească la auzul melodiilor din popor, unele demult uitate.

În cadrul Festivalului au evoluat atît solişti, cît şi formaţii folclorice. Foarte mult au impresionat juriul evoluarea solistelor: Pavalatii Irina, Litvinenco Natalia, Cotovici Anişoara, Godoroja Svetlana, Priţevatîi Nicoleta cu piesele „Vai, sărmana turturică”, „Balada Ilincuţei”, „Viaţă, viaţă, floare scumpă”, Foaie verde bob năut”, Tudoriţo, nene”, dar şi interpretările ansamblurilor „Basarabencele”, conducător artistic Rusu Emilia şi „Fir de dor”, conducător artistic – Maria Timotin.

La finele programului fiecare interpret a fost apreciat cu diplome de laureat şi cu menţiuni şi desigur cu dulciuri oferite de sponsorul Festivalului – dl Ion Scripnic. Care, în luarea sa de cuvînt a că tot ce e frumos şi inedit trebuie de valorificat, asigurîndu-i pe cei prezenţi că dumnealui va face tot ce e posibil ca localitatea în întregime să prospere în continuare prin lucruri frumoase, realizate doar prin fapte concrete.

 

                                                gallery-button

 

 

Design şi programare de  " VIKWEB "

 
Fisierul contor.txt nu a fost gasit
Vizitatori - 1
Accesari - 1
Susup