• Bustul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt din centul localităţii
  • Formaţia folclorică „Basarabencele”, cond. art. - Emilia Rusu
  • Răstignirea de la intersecţia străzilor Moldova ridicată spre lauda Sfintei Cuvioase Parascheva
  • RC „Ciorescu-Rugby” - campioni la Moscova, 28 iunie 2013
  • Puţinii veterani rămaşi în viaţă lîngă monumentul Eroului necunoscut în parcul din centrul localităţii, alături de primarul comunei Ciorescu – Ino Scripnic, 08.05.2014
  • Tăierea panglicii de la Inaugurarea complexului sportiv – FUTSAL ARENA FMF, 15.11.2014
  • Biserica „Sfînta Cuvioasa Parascheva” din comuna Ciorescu
  • Sfinţirea pietrei de temelie a unui sfînt locaş în satul Făureşti, 21 mai 2014;
  • Biserica "Sfîntul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul" din s. Făureşti

martisor2015

                A devenit deja o tradiţie ca la începutul primăverii, în comuna Ciorescu, în primele zile de martie să se sărbătorească Festivalul Internaţional de Muzică „Mărţişor ”. Festivalul „Mărţişor” este o parte a patrimoniului cultural naţional, care poate deveni şi parte a patrimoniului universal.martisor2015-1

   An de an instituţiile de învăţămînt din localitate organizează cele mai reuşite concerte consacrate primăverii, dar în special – dedicate tuturor femeilor. 

     În deschiderea Festivalului “Mărţişor- 2015” au evoluat elevii Liceului Teoretic “N. Bălcescu”, aducînd un omagiu inedit sosirii primăverii, prin recital de versuri şi interpretări de piese specifice sărbătorii.

IMG 0023IMG 0138

 În ajun de ziua femeilor, toate doamnele și domnișoarele s-au putut bucura de un concert senzațional organizat de elevii Şcolii de Arte. Melodii dedicate femeilor, flori și multe zîmbete au creat o adevărată atmosferă de sărbătoare. Pe scenă au evoluat copii, tineri şi profesori ai Şcolii de Arte din localitate. 

    Cu prilejul sărbătorii “Gala Mărțișorului – 2015”, dedicat femeii, tinerele talente ale Şcolii de Arte au demonstrat măiestria lor prin poezie, cîntec, dans şi interpretare instrumentală. Elevii de la secţia meşteşuguri populare a Şcolii de Arte au bucurat spectatorii cu o inedită prezentare de lucrări confecţionate manual. 

      În luarea sa de cuvînt, primarul comunei Ciorescu, dl Ion Scripnic, a felicitat cu drag toate femeile prezente la sărbătoare, cît şi cele din localitate, cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, aducîndu-le în dar cîte o floare un mărţişor şi o cîte primă pentru toate doamnele de la instituţiile bugetare din localitate.

IMG 8992sddd

      Toți participaţii Festivalului “Mărțișor – 2015” au depus efort și plăcere pentru a aduce Femeii și nu numai ei - zîmbet, armonie și bucurie. 
   Publicul a fost foarte receptiv şi cald.Spectatorii s-au declarat încântaţi de evoluţia interpreţilor.Au fost nişte concerte de suflet.

 

sa

 Galerie foto

 

 

 

Design şi programare de  " VIKWEB "

 
Fisierul contor.txt nu a fost gasit
Vizitatori - 1
Accesari - 1
Susup