• Bustul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt din centul localităţii
  • Formaţia folclorică „Basarabencele”, cond. art. - Emilia Rusu
  • Răstignirea de la intersecţia străzilor Moldova ridicată spre lauda Sfintei Cuvioase Parascheva
  • RC „Ciorescu-Rugby” - campioni la Moscova, 28 iunie 2013
  • Puţinii veterani rămaşi în viaţă lîngă monumentul Eroului necunoscut în parcul din centrul localităţii, alături de primarul comunei Ciorescu – Ino Scripnic, 08.05.2014
  • Tăierea panglicii de la Inaugurarea complexului sportiv – FUTSAL ARENA FMF, 15.11.2014
  • Biserica „Sfînta Cuvioasa Parascheva” din comuna Ciorescu
  • Sfinţirea pietrei de temelie a unui sfînt locaş în satul Făureşti, 21 mai 2014;
  • Biserica "Sfîntul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul" din s. Făureşti

IMG 0007 afg

 

 

 

 

 

 Duminică, 15 februarie 2015, în incinta Complexului Sportiv „FUTSAL ARENA FMF” din comuna Ciorescu s-a disputat Turneul Memorial la Baschet, consacrat participanţilor la conflictul militar din Afganistan.

   Anul acesta s-au împlinit deja 26 de ani de la încetarea acestui război crunt, în care au pierit miii de vieţi nevinovate. În acest context, primăria comunei Ciorescu, în frunte cu primarul comunei Ciorescu dl Ion Scripnic, împreună cu cei cîţiva veterani rămaşi în viaţă, au mers de dimineaţă în cimitirul din s. Goian pentru a depune flori la Piatră funerară înălţată în memoria feciorilor neamului şi pentru a ţine un moment de reculegere în amintirea lor.

 

   Tot aici, în cimitir, au mers şi au aprins cîte o lumînare şi au depus flori la mormintele a doi veterani, înmormîntaţi în acest cimitir. Este vorba de Basistîi Vladimir, decedat în război şi de băştinaşul Rusnac Oleg. Aici combatanţii şi-au mai răscolit sufletul, amintindu-şi de momentele dureroase trăite în acel război crunt.IMG 0248

   Ulterior s-au deplasat toţi la Complexul Sportiv Sportiv „FUTSAL ARENA FMF” unde şi-au mai descătuşat aminitirile, vizionînd Turneul la Baschet, consacrat tuturor celor care au participat la acest conflict armat. 

   ÎIMG 0268n cadrul Turneului s-au întîlnit 4 echipe din localităţile Ciorescu, Mălăieşti şi Grătieşti. La sfîrşitul Turneului jucătorii au trăit momente deosebite, fiind premiaţi cu medalii chiar de veteranii prezenţi la sărbătoare. Tinerii jucători au participat la un model de educaţie civică în spiritul valorificării curajului, bărbăţiei şi patriotismului, discutînd cu veteranii şi numărînd medaliile din pieptul lor.

 

Primarul comunei Ciorescu, dl Scripnic Ion a înmînat veteranilor, în semn de recunoştinţă, Medalia – Slavă Veteranilor, iar din numele Asociaţiei Veteranilor din Afganistan din RM au primit diplomă pentru meritul civic, înmînate de dl Repede Mihai, vicepreşedintele Asociaţei Veteranilor din Afganistan din raionul Criuleni.

 

Să le păstrăm şi cinstim memoria celor ce nu sunt cu noi, dacă nu am putut să le vindecăm durerea.

 

                                   SLAVĂ VETERANILOR!!!

 

 

 

Design şi programare de  " VIKWEB "

 
Fisierul contor.txt nu a fost gasit
Vizitatori - 1
Accesari - 1
Susup