• Bustul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt din centul localităţii
  • Formaţia folclorică „Basarabencele”, cond. art. - Emilia Rusu
  • Răstignirea de la intersecţia străzilor Moldova ridicată spre lauda Sfintei Cuvioase Parascheva
  • RC „Ciorescu-Rugby” - campioni la Moscova, 28 iunie 2013
  • Puţinii veterani rămaşi în viaţă lîngă monumentul Eroului necunoscut în parcul din centrul localităţii, alături de primarul comunei Ciorescu – Ino Scripnic, 08.05.2014
  • Tăierea panglicii de la Inaugurarea complexului sportiv – FUTSAL ARENA FMF, 15.11.2014
  • Biserica „Sfînta Cuvioasa Parascheva” din comuna Ciorescu
  • Sfinţirea pietrei de temelie a unui sfînt locaş în satul Făureşti, 21 mai 2014;
  • Biserica "Sfîntul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul" din s. Făureşti

 ---IMG 0568   aducem-europa  Astăzi 5 iunie 2014 Prim-ministrul Republicii Moldova dl Iurie Leancă a efectuat o vizită în teritoriul comunei Ciorescu. Dumnealui a ţinut cu tot dinadinsul să viziteze mai multe instituţii din localitate, inclusiv instituţia preşcolară nr. 220, care recent a fost dotată cu mobilier nou și reparată parțial cu sprijinul Fondului de Investiții Sociale.
     În sala festivă a Liceului Teoretic “N. Bălcescu” a avut loc o întîlnire şi cu cetăţenii comunei, care l-au primit călduros şi au rămas foarte mulţumiţi de atenţia acordată chiar din partea prim-ministrului. Localnicii, i-au adresat unele întrebări ce-i frămîntă îndeosebi.

       Dl Prim-ministru a rămas plăcut surprins de toate modificările, schimbările spre bine apărute în localitate de la ultima sa vizită. După cum au menţionat atît sătenii,cît şi dl Iurie Leancă, aceste mari realizări se pot face doar dacă în fruntea localităţii se află o persoană care ştie problemele interne ale localităţii şi are ferma convingere că va reuşi să le ducă la bun sfîrşit cu succes. O asemenea persoană pentru localitatea noastră este însăşi Primarul comunei Ciorescu, dl Ivan Scripnic. 
    Dl Iurie Leancă a rămas impresionat cînd a auzit că în comuna Ciorescu se construiește complexul sportiv „Futsal Arena FMF". Premierul a văzut cum decurge construcția edificiului, inclusiv a sălii polivalente pentru futsal, unde pot fi organizate și competiții de baschet, trântă, box, volei și altele. Construcția complexului a început în februarie 2013 și a fost posibilă grație unui proiect comun al Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) și UEFA, prin intermediul programului Hat Trick și FIFA. Costul total al proiectului este de aproximativ patru milioane de euro.

   Complexul sportiv poate găzdui 1400 de suporteri și are toate condițiile, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități. Pe lângă competiții, la acest Complex sportiv, echipele vor putea efectua antrenamente pe parcursul întregului an.

Este unicul complex sportiv din Moldova care va fi dotat cu un cabinet medical și echipament pentru efectuarea testelor antidoping. Sper că odată cu darea în exploatare, aici vor fi desfășurate nu doar competiții naționale, ci și turnee internaționale la futsal, baschet, volei și alte competiții sportive. Acest complex întrunește toate cerințele FIFA și UEFA pentru organizarea competițiilor internaționale", a declarat Pavel Cebanu.

Premierul Iurie Leancă a menționat că este impresionat de proiect. „Îi felicit pe toți cei implicați în construcția lui pentru curajul de a construi un astfel de stadion modern în afara Chișinăului. Prin astfel de proiecte, aducem Europa dincolo de capitală, în localitățile rurale. Sper că, în scurt timp, la Ciorescu vor fi organizate competiții nu doar naționale, ci și europene", a spus Iurie Leancă. 

   Premierul a menționat că va fi prezent la inaugurarea sălii, care este preconizată pentru sfârșitul anului curent, și că nu ar fi împotrivă să participe la o competiție de fotbal.

 

 

Design şi programare de  " VIKWEB "

 
Fisierul contor.txt nu a fost gasit
Vizitatori - 1
Accesari - 1
Susup