• Bustul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt din centul localităţii
  • Formaţia folclorică „Basarabencele”, cond. art. - Emilia Rusu
  • Răstignirea de la intersecţia străzilor Moldova ridicată spre lauda Sfintei Cuvioase Parascheva
  • RC „Ciorescu-Rugby” - campioni la Moscova, 28 iunie 2013
  • Puţinii veterani rămaşi în viaţă lîngă monumentul Eroului necunoscut în parcul din centrul localităţii, alături de primarul comunei Ciorescu – Ino Scripnic, 08.05.2014
  • Tăierea panglicii de la Inaugurarea complexului sportiv – FUTSAL ARENA FMF, 15.11.2014
  • Biserica „Sfînta Cuvioasa Parascheva” din comuna Ciorescu
  • Sfinţirea pietrei de temelie a unui sfînt locaş în satul Făureşti, 21 mai 2014;
  • Biserica "Sfîntul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul" din s. Făureşti
Casa de Cultură Goian
 

Casa de cultură din satul Goian odinioară a fost şcoala din sat unde au învăţat părintii noştri. Apoi a fost reconstruită şi transformată în grădiniţă de copii unde noi am învatat primele poezii, cîntecele, s-a născut prima prietenie. Însă, în perioada anilor ´90, din anumite motive, se suspendează activitatea grădiniţei de copii din sat.  Putin mai tîrziu, prin anii 1998-1999, un grup de tineri din sat, liderul căruia era doamna Mişota Alexandra, a dat start primelor activităţi artistice, care s-au desfăşurat în vechea clădire a instituţiei preşcolare.

Cea care a continuat desfăşurarea activităţilor şi a cultivat tineretului din sat dragostea pentru cultură, a fost doamna Ceban Claudia, fiind urmată de cea care a fost primul conducător artistic, angajat oficial la clubul din satul Goian, doamna Terzinova Lilia. La puţin timp clădirea a fost adaptată şi în vara anului 2004 a primit denumirea de Club de cultură al satului Goian. În sfîrşit tineretul şi-a văzut visul împlinit, graţie primăriei comunei Ciorescu si a domnului ex-primar Plesca Boris.  În urmatorul an, funcţia de conducător artistic este preluată de dl Cotorobai Petru.

Iar din vara anului 2006 şi pînă in prezent aceasta funcţie o deţine dra Godoroja Svetlana.  Activităţile artistice care se desfăşoară conform programului de măsuri cultural-arstistice stabilit şi aprobat de primăria comunei Ciorescu sînt următoarele: Revelionul, „Să trăiţi, să-nfloriţi!” (promovarea obiceiurilor de iarna), „Sărut, femeie, mîna ta” (concert dedicat sărbătorii de 8 Martie), Ziua Internaţională a Copiilor, Hramul satului Goian, sarbatorit la data de 28 august. La solicitarea tinerilor din localitate se organizează şi discoteci.

In cadrul activitatilor sus-menţionate participă întreg satul, dar în special, în organizarea sărbătorilor este implicat un grup de tineri cu vîrsta cuprinsă între 14-30 de ani, avînd buna intenţie de a promova atît valorile culturale de la baştină, cît şi a întregii noastre ţari.

 

       
 



 

Design şi programare de  " VIKWEB "

 
Fisierul contor.txt nu a fost gasit
Vizitatori - 1
Accesari - 1
Susup