• Bustul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt din centul localităţii
  • Formaţia folclorică „Basarabencele”, cond. art. - Emilia Rusu
  • Răstignirea de la intersecţia străzilor Moldova ridicată spre lauda Sfintei Cuvioase Parascheva
  • RC „Ciorescu-Rugby” - campioni la Moscova, 28 iunie 2013
  • Puţinii veterani rămaşi în viaţă lîngă monumentul Eroului necunoscut în parcul din centrul localităţii, alături de primarul comunei Ciorescu – Ino Scripnic, 08.05.2014
  • Tăierea panglicii de la Inaugurarea complexului sportiv – FUTSAL ARENA FMF, 15.11.2014
  • Biserica „Sfînta Cuvioasa Parascheva” din comuna Ciorescu
  • Sfinţirea pietrei de temelie a unui sfînt locaş în satul Făureşti, 21 mai 2014;
  • Biserica "Sfîntul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul" din s. Făureşti
IMG 3689Prim-ministrul Iurie Leancă – oaspete de onoare de Hramul comunei Ciorescu
“Sfînta Cuvioasa Parascheva” - ocrotitoarea Moldovei
 
            Luni, 27 octombrie 2014, întreaga ţară, a sărbătorit-o pe Sfînta Cuvioasa Parascheva, care este mai întîi de toate Protectoarea Întregii Moldove, dar şi a mai multor localităţi din ţară, printre care şi localitatea Ciorescu. De dimineaţa parohul bisericii „Sfînta Cuvioasa Parascheva”, părintele Vasile Stamati, a oficiat Sfînta Liturghie, înălţînd împreună cu mirenii, rugăciuni de mulţumire Sfintei. Mai tîrziu sărbătoarea localităţii a continuat în centrul localităţii prin inaugurarea festivă a solemnităţii, unde au sosit mai mulţi oaspeţi şi oficiali de stat. 
   În momentul de deschidere oficială a festivităţii ne-a onorat cu prezenţa Sa şi Prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă. Dumnealui le-a spus locuitorilor din comuna Ciorescu că este bucuros să fie alături de ei în această zi, când este sărbătorită „Sfînta Cuvioasă Parascheva” - ocrotitoarea Moldovei.
 „Hramul este dovada faptului că ne păstrăm
și ne cinstim tradițiile multiseculare, la baza cărora se află credința creștină și relațiile interumane. Astfel, de-a lungul veacurilor, Hramul a devenit parte a patrimoniului nostru cultural”,  le-a mai spus Premierul oamenilor veniți la sărbătoare.
     Mare le-a fost suprpriza pe care le-a făcut-o premierul localnicilor, dar mai bine-zis elevilor din satele Goian şi Făureşti, care fac parte din componenţa comunei Ciorescu. În cadrul evenimentului, Iurie Leancă a anunțat despre faptul că unul dintre cele 100 de microbuze școlare donate de Guvernul României a fost adus pentru copiii din satele Goian și Făurești, care vin zilnic la liceul „N. Bălcescu” din Ciorescu. 
 
Ulterior, Iurie Leancă a gustat din bucatele pregătite de gospodinele din Ciorescu și a vorbit cu mai mulţi oameni adunați în centrul satului, pentru a sărbători hramul localității.
  Surprizele s-au ţinut lanţ în această zi, căci atît oaspeţii, cît şi locuitorii au participat la un concert de zile mari unde au evoluat mai mulţi interpreţi îndrăgiţi precum: Doina Sulac, Fuego, Formaţia Akord, Anatol Mîrzenco.
  Programul a culminat cu un show de artificii spectaculos, după care oaspeţii veniţi în centrul localităţii au dansat pînă după miezul nopţii la hora satului sub melodiile interpretate de formaţia “Drîmba”.

  Toţi oaspeţii prezenţi la sărbătoare au rămas foarte mulţumiţi şi totodată plăcut surprinşi de cele văzute la eveniment şi au mulţumit primarului comunei Ciorescu pentru o aşa sărbătoare inedită.
 
 hram
 

 

Design şi programare de  " VIKWEB "

 
Fisierul contor.txt nu a fost gasit
Vizitatori - 1
Accesari - 1
Susup