• Bustul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt din centul localităţii
  • Formaţia folclorică „Basarabencele”, cond. art. - Emilia Rusu
  • Răstignirea de la intersecţia străzilor Moldova ridicată spre lauda Sfintei Cuvioase Parascheva
  • RC „Ciorescu-Rugby” - campioni la Moscova, 28 iunie 2013
  • Puţinii veterani rămaşi în viaţă lîngă monumentul Eroului necunoscut în parcul din centrul localităţii, alături de primarul comunei Ciorescu – Ino Scripnic, 08.05.2014
  • Tăierea panglicii de la Inaugurarea complexului sportiv – FUTSAL ARENA FMF, 15.11.2014
  • Biserica „Sfînta Cuvioasa Parascheva” din comuna Ciorescu
  • Sfinţirea pietrei de temelie a unui sfînt locaş în satul Făureşti, 21 mai 2014;
  • Biserica "Sfîntul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul" din s. Făureşti
asdadasdasxz

 Hramul Bisercii “Sfânta Cuvioasa Parascheva” satul Ciorescu – 106 ani de la fondare

Sfânta Biserică este cel mai mare,                                                                                        cel mai sfânt, cel mai bun, mai înţelept, mai nea­părat trebuincios aşezământ al lui Dumnezeu pe pământ.”

Credinţa şi faptele bune sunt două dintre condiţiile esenţiale ale existenţei omului pe pământ ca un adevărat creştin. Ori tocmai aceste sunt două dintre poruncile lăsate de Dumnezeu pentru oameni. Este bine cunoscut că orice lucru bun se poneşte de la un gând bun, iar gândul bun nu este altceva decât binecuvântarea lui Dumnezeu în a face fapte bune.

Întreaga noastră viaţă este un drum lung ce trece prin mai multe intersecţii, ocoliri, dar cel mai important drum al nostru este drumul care-l construim în inima celor din jur, prin atitudinea comportamentul şi faptele noastre de bine!

Cu ocazia aniversării a 106 ani de la fondarea Hramului Bisercii „Sfânta Cuvioasa Parascheva” în acest an am continuat şirul faptelor bune şi ne-am străduit să realizăm marea dorinţă a locuitorilor comunei Ciorescu, care de zeci de ani aşteaptă şi visează să meargă pe un drum nou. Şi în acest an, de hramul localităţii ne-a reuşit să ducem la bun sfârşit acest proiect. Astfel că Bulevardul Constantin Negruzzi a devenit o stradă de nerecunoscut a localităţii... Poate că tocmai Sfânta Cuvioasa Parascheva, pe care o sărbătorim astăzi şi care este Ocrotitoarea Întregii Moldove şi a satului Ciorescu, ne-a auzit rugile şi am dus la bun sfârşit totul, fapt pentru care îi mulţumim pentru toate.

În acest context, ţin să Vă aduc cele mai sincere urări de bine, sănătate, prosperitate şi rudelor şi apropiaţilor Dumneavoastră şi să nu uităm nici pe o clipă ca măcar o dată în an să venim să-i mulţumim Sfintei pentru tot sprijinul pe care ni-l acordă, chiar de nu-l simţim atunci când dorim, ea oricum ne este alături.

Iar faptelor bune să le permitem să-şi găsească realizarea în practică, căci noi Vom continua şi mai departe să fim în sprijinul societăţii întru prosperarea ei prin credinţă şi fapte bune. 

  Căci aici în fiecare zi a anului e LOCUL NOSTRU drag de vis și  zăbovire e – ACASĂ.

ACASA SUFLETELOR NOASTRE – CIORESCU.

Lamulţi ani, satul dag- CIORESCU!

Cu aleasă consideraţie, primarul Comunei Ciorescu- Ion Scripnic

 

 

 

Design şi programare de  " VIKWEB "

 
Fisierul contor.txt nu a fost gasit
Vizitatori - 1
Accesari - 1
Susup