• Bustul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt din centul localităţii
  • Formaţia folclorică „Basarabencele”, cond. art. - Emilia Rusu
  • Răstignirea de la intersecţia străzilor Moldova ridicată spre lauda Sfintei Cuvioase Parascheva
  • RC „Ciorescu-Rugby” - campioni la Moscova, 28 iunie 2013
  • Puţinii veterani rămaşi în viaţă lîngă monumentul Eroului necunoscut în parcul din centrul localităţii, alături de primarul comunei Ciorescu – Ino Scripnic, 08.05.2014
  • Tăierea panglicii de la Inaugurarea complexului sportiv – FUTSAL ARENA FMF, 15.11.2014
  • Biserica „Sfînta Cuvioasa Parascheva” din comuna Ciorescu
  • Sfinţirea pietrei de temelie a unui sfînt locaş în satul Făureşti, 21 mai 2014;
  • Biserica "Sfîntul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul" din s. Făureşti

IMG 2798 

O nouă casă a Domnului pe pămînt - Sfințirea prestolului bisericii „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul”  din satul Făurești, comuna Ciorescu

S-a împlinit dorința de sute de ani a băștinașilor din satul Făurești. În sfîrșit și în acest mic sătuc, cu binecuvîntarea Domnului și a Înaltpreasfințitului Mitropolit al Moldovei Vladimir, care numai cu un an și 2 luni în urmă a sfințit piatra de temelie, acum a sfînțit Sfînta bisericuță, care luminează ca un soare sus, în vîrful dealului.

În dimineața zilei de 21 iulie 2015 Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, însoțit de un numeros sobor preoțesc, a fost întîmpinat de primarul comunei Ciorescu - dl Ion Scripnic, credincioși din localitate, precum și din alte localități.        

IMG 2568   Înainte de începerea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, Presfinția Sa a înmînat în semn de recunoștințăPărintelui Arhimandrit Nicolae (Roșca) - Ordinul „Meritul Bisericesc” gr. I, iar părintelui și parohului bisericii „Sfînta Cuvioasa Parascheva” – Vasile Stamati -Ordinul „Ștefan cel Mare și Sfânt”, pentru munca depusă spre binele și mărirea Sfintei Biserici Ortodoxe din Moldova.

Bisericuța a fost neîncăpătoare în timpul Sfintei Liturghii, fiindcă toți cei prezenți doreau măcar cît de cît să-l vadă și să primească sfînta binecuvîntare a Mitropolitului Vladimir.

După Sfînta Liturghie credincioșii, împreună cu soborul bisericesc au ieșit la înconjurat biserica, unde la fiecare popas s-a citit Sfînta Evanghelie.

Aceasta este o zi deosebită nu numai pentru făureșteni, dar și pentru Înaltpreasfinția Sa, care în această zi a fost hirotonist în slujba de Mitropolit și timp de 26 de ani se roagă pentru binele și credința poporului său.

IMG 2777IMG 2651

Cu această deosebită ocazie primarul comunei Ciorescu i-a înmînat Preasfințitului Medalia de Excelență „Ion Gheorghe Ciorescu”, mulțumindu-i pentru ctitorirea bisericii din Făurești, prin dăruirea iconostasului și ale altor prețioase podoabe pentru Casa Domnului, precum și pentru permanenta purtare de grijă duhovnicească pentru creștinii din localitate.

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, la răndul său, l-a decorat pe Domnul primar cu Ordinul „Meritul Bisericesc” gr. I pentru toată munca și bunăvoința Domniei Sale, prin care a fost posibilă înălțarea acestui sfintui locaș într-un termen atât de scurt, de asemenea a înmînat diploma, ordine și medalii mai multor cetățeni de bună-credință, ctitori la înălțarea acestei bisericuțe.

IMG 2866 

În luarea sa de cuvînt, adresată poporului creștin, Înaltpreasfințitul i-a îndemnat pe toți să fie mereu cu gîndul la Dumnezeu și să-I urmeze faptele lui bune.

 

           Dumnezeu să ne binecuvînteze și să ne ajute în toate!

gallery-button

 

 

Design şi programare de  " VIKWEB "

 
Fisierul contor.txt nu a fost gasit
Vizitatori - 1
Accesari - 1
Susup