• Bustul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt din centul localităţii
  • Formaţia folclorică „Basarabencele”, cond. art. - Emilia Rusu
  • Răstignirea de la intersecţia străzilor Moldova ridicată spre lauda Sfintei Cuvioase Parascheva
  • RC „Ciorescu-Rugby” - campioni la Moscova, 28 iunie 2013
  • Puţinii veterani rămaşi în viaţă lîngă monumentul Eroului necunoscut în parcul din centrul localităţii, alături de primarul comunei Ciorescu – Ino Scripnic, 08.05.2014
  • Tăierea panglicii de la Inaugurarea complexului sportiv – FUTSAL ARENA FMF, 15.11.2014
  • Biserica „Sfînta Cuvioasa Parascheva” din comuna Ciorescu
  • Sfinţirea pietrei de temelie a unui sfînt locaş în satul Făureşti, 21 mai 2014;
  • Biserica "Sfîntul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul" din s. Făureşti

1 MAI – ZIUA SOLIDARITĂŢII

OAMENILOR MUNCII

 

“Omul face munca şi munca îl face pe om”

 De 1 mai milioane de oameni din întreaga lume sărbătoresc
"Ziua Internaţională a Solidarităţii Oamenilor Muncii".
Ziua Muncii s-a născut în Statele Unite ale Americii, în circumstanţe soldate cu violenţe şi morţi. La originea instituirii Zilei Muncii stă militarea pentru reducerea zilei de muncă la 8 ore.      

Primul eveniment care stă la baza denumirii acestei zile a fost marcat în 1872, când 100 de mii de muncitori din New York au ieşit în stradă şi au cerut reducerea orelor de muncă, dar păstrarea aceluiaşi salariu.

Oficial, însă, Ziua Muncii este instituită în anul 1886 cînd Federaţia Sindicatelor din Statele Unite şi Canada în frunte cu fondatorul Uniunii Dulgherilor şi Tâmplarilor, George Edmonston au scris o rezoluţie care stipula: "vrem 8 ore de muncă să constituie ziua legală de muncă de la, şi după 1 mai 1886".
După un an de la eveniment, Congresul Internaționalei a II-a de la Paris a decis ca, în fiecare an, pe 1 Mai, să se desfăşoare parade, în amintirea grevei muncitorilor americani.

1 mai a devenit, în aproape toată lumea - Ziua Internațională a Muncii. În majoritatea țărilor vest-europene, ziua de 1 mai este zi liberă.

Munca este o activitate indispensabilă vieţii omeneşti. Ea asigură existenţa şi continuitatea ei. Munca e ceva ce trebuie cinstit si onorat, şi pus pe primul loc în viaţă, deoarece ea te duce într-o lume de succes şi cunostinţe, te face capabil, şi plin de curaj, de frumuseţe. Munca te defineşte ca om.

În acest context, cu prilejul Zilei Internaţionale a Muncii , adresez sincere felicitări tuturor locuitorilor comunei Ciorescu Vă urez noi realizări, pace în casele Dumneavoastre şi succese în munca asiduă pe care o depuneţi pentru viitorul copiilor noştri!

Cu deosebit respect,

Primarul comunei Ciorescu

Ion SCRIPNIC

 

 

Design şi programare de  " VIKWEB "

 
Fisierul contor.txt nu a fost gasit
Vizitatori - 1
Accesari - 1
Susup