• Bustul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt din centul localităţii
  • Formaţia folclorică „Basarabencele”, cond. art. - Emilia Rusu
  • Răstignirea de la intersecţia străzilor Moldova ridicată spre lauda Sfintei Cuvioase Parascheva
  • RC „Ciorescu-Rugby” - campioni la Moscova, 28 iunie 2013
  • Puţinii veterani rămaşi în viaţă lîngă monumentul Eroului necunoscut în parcul din centrul localităţii, alături de primarul comunei Ciorescu – Ino Scripnic, 08.05.2014
  • Tăierea panglicii de la Inaugurarea complexului sportiv – FUTSAL ARENA FMF, 15.11.2014
  • Biserica „Sfînta Cuvioasa Parascheva” din comuna Ciorescu
  • Sfinţirea pietrei de temelie a unui sfînt locaş în satul Făureşti, 21 mai 2014;
  • Biserica "Sfîntul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul" din s. Făureşti

etate 

            În anul 1990 la sesiunea a 45 – a Asambleei ONU a fost primită Hotărîrea de a marca în fiecare an la 1 octombrie – Ziua Internaţională a Oamenilor în Etate. Această  sărbătoare a fost oficializată şi la noi în ţară. Guvernul Republicii Moldova, de asemenea, a adoptat Hotărîrea nr. 616 din 18 septembrie 1992 "Privind consemnarea Zilei Internaţionale a Oamenilor în vîrstă" în fiecare an, la 1 octombrie.  A devenit deja o tradiţie frumoasă ca la 1 octombrie să celebrăm Ziua Mondială a Oamenilor în Etate, sărbătoare dedicată celor care poartă pe chip înţelepciune şi lumină, iar în suflet urmele experienţelor trăite pe parcursul vieţii. 

     În această zi semnificativă, Primăria comunei Ciorescu exprimă profunda recunoştinţă pentru persoanele în vîrstă, care au adus o enormă contribuţie în folosul întregii societăţi. Nu trebuie să-i uităm pe cei care, zeci de ani, şi-au făcut datoria faţă de ţară, faţă de generaţia actuală; nu trebuie să uităm eforturile şi sacrificiile pe care le-au făcut pentru ca cei de azi să construiască viitorul.
  
Oamenii în etate sînt cei la care mergem după un sfat, după ajutor şi susţinere cînd ne e greu. Ei joacă un rol incomensurabil în toate societăţile: ca lideri, ca asistenţi şi ca voluntari. Cu toate acestea, ei sînt cei mai vulnerabili.          De aceea, Ziua Mondială a oamenilor în etate nu trebuie sa fie doar un act de celebrare, doar un omagiu adus celor ajunşi în această etapă a vieţii, ci un prilej de a face un bine, de a le da o mînă de ajutor celor care au mîinile bătătorite de pămînt şi arse de soare, celor care au feţele încărunţite de timp şi de neajunsuri, celor care au creat un trecut durabil ca să avem noi un viitor mai prosper. 
    
Generaţia persoanelor în etate o regăsim mult mai exact în expresia "persoane la vîrsta eleganţei şi înţelepciunii”, sau fiinţe care întruchipează Dorul de Casa Părintească. Este o generaţie demnă de grijă, stimă şi atenţia urmaşilor, precum şi promotori ai experienţei de viaţă. Bătrînii de astăzi, nu sînt altcineva decît buneii şi părinţii noştri, care prin atitudine participativă şi grijă au păstrat viu focul familiilor noastre întru stabilitatea şi continuitatea neamului. Nu vom uita niciodată ceea ce a fost creat de generaţia în vîrstă. Ştim că anume ei au însuşit tradiţiile şi înţelepciunea populară, principiile culturii şi limbii materne.                        

            Dragii noştri, cu multă recunoştinţă şi gratitudine, aducem cele mai sincere şi alese gînduri pentru Dumneavoastră. Vă dorim multă sănătate, bătrîneţe fără tristeţe, pace, linişte, zile senine, viaţă lungă alături de cei dragi.

Cu toată admiraţia şi respectul de Dumneavoastră,

primarul comunei Ciorescu           Ivan SCRIPNIC

 

 

Design şi programare de  " VIKWEB "

 
Fisierul contor.txt nu a fost gasit
Vizitatori - 1
Accesari - 1
Susup