• Bustul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt din centul localităţii
  • Formaţia folclorică „Basarabencele”, cond. art. - Emilia Rusu
  • Răstignirea de la intersecţia străzilor Moldova ridicată spre lauda Sfintei Cuvioase Parascheva
  • RC „Ciorescu-Rugby” - campioni la Moscova, 28 iunie 2013
  • Puţinii veterani rămaşi în viaţă lîngă monumentul Eroului necunoscut în parcul din centrul localităţii, alături de primarul comunei Ciorescu – Ino Scripnic, 08.05.2014
  • Tăierea panglicii de la Inaugurarea complexului sportiv – FUTSAL ARENA FMF, 15.11.2014
  • Biserica „Sfînta Cuvioasa Parascheva” din comuna Ciorescu
  • Sfinţirea pietrei de temelie a unui sfînt locaş în satul Făureşti, 21 mai 2014;
  • Biserica "Sfîntul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul" din s. Făureşti

 Muzică, joc şi voie bună de hramul comunei Ciorescu

hram          La data de 27 octombrie 2013 în comuna Ciorescu a fost forfotă mare. Biserica din localitate cu Hramul „Sf. Cuv. Parascheva” a sărbătorit 102 ani de la fondare. În această zi locuitorii au trăit emoţii şi clipe de fericire deosebite, fiindcă APL s-a străduit să organizeze sărbătoarea într-un mod cît mai original să fie atît pe placul tinerilor, cît şi al maturilor. Astfel programul acţiunilor cultural-sportive pentru sărbătoare a fost destul de amplu şi variat.

         Manifestările prilejuite de Hramul localităţii au început cu oficierea Sfintei Liturghii la sfînta biserică din localitate.

Marea agitaţie a început încă de la primele ore ale dimineţii, cînd a fost dat startul competiţiilor la volei şi fotbal, mai apoi a urmatcompetiţii la tenisul de masă, probe de turism şi au culminat cu tradiţionala Trîntă moldovenească la berbec.

         De jur-împrejurul covorului de lupte erau numai luptători înveteraţi, dornici să cîştige macar un cocoş, dacă nu Marele trofeu - berbecul. Arbitru al acestor lupte înflăcărate a fost chiar preşedintele Federaţiei de Lupte, dl Sergiu Busuioc.

         Însă distracţiile şi voia bună nu s-au terminat aici, ci au continuat şi în partea a doua a zilei prin concertul festiv organizat de instituţiile de învăţămînt din localitate cu genericul „Satul meu, floare de dor!”.

          La ceremonia oficială de deschidere a sărbătorii, în luarea sa de cuvînt, primarul comunei Ciorescu, dl Scripnic Ion a înmînat pentru prima dată în istorie - Medalia de Excelenţă „Ion Gheorghe Ciorescu” celor două personalităţi remarcabile ale localităţii care au promovat adevărate valori de cultură, de omenie şi cumsecădenie printre generaţiile ce s-au perindat în timp. Aceştia sunt cetăţenii de onoare: dl Pleşca Boris, consilier din cadrul Consiliului comunal Ciorescu, ex-primar al localităţii Ciorescu, datorită insistenţei Domniei sale localitatea actualmente poartă numele marelui fondator al acestor ţinuturi - Ion Gheorghe Ciorescu, de asemenea şi Preacuviosul Vasile Stamati, protoiereu al bisericii „Sf. Cuv. Parascheva”, care prin credinţa, pioşenia şi modelul său îndrumă de mai mulţi ani la dreapta credinţă pe toţi locuitorii.

             Surprizele totuşi nu s-au terminat aici, fiindcă marea veselie a continuat şi seara cînd în scenă şi-a făcut apariţia, privighetoarea cîntecului popular moldovenesc – Zinaida Julea. Cu cîtă şi mulţumire şi veselie o admirau pe marea interpretă şi cu cît foc se încingeau în horele moldoveneşti spectatorii.

            O altă divă a muzicii uşoare - Natalia Gordienco le-a încîntat auzul petrecăreţilor pînă cînd au fost lansate nemapomenite focuri de artificii cu ocazia marii sărbători. Dar petrecăreţii nu s-au lăsat duşi acasă pînă la ultimul dansator, astfel că distracţia, jocul şi voia bună s-au finisat abia după ora 2 de dimineaţă, cînd au început au cînta cocoşii pentru a doua zi.

 

dns

 

             

 

               

 

 

Design şi programare de  " VIKWEB "

 
Fisierul contor.txt nu a fost gasit
Vizitatori - 1
Accesari - 1
Susup